Η θέση: Άνοιξε το Μάρτη του 2017, σε ένα off Broadway σημείο της πρωτεύουσας.

Η ατμόσφαιρα: Χωρίς να είναι ακραία ή επιτηδευμένη η ζεστή αισθητική της σάλας του περιγράφεται με δυο λόγια: «μοντέρνα χασαποταβέρνα».

Το φαγητό: Τα τελευταία χρόνια ο σεφ Βασίλης Ακρίβος μας έχει συνηθίσει σε τολμηρές κινήσεις (Αιόλου 68, Tsipoutapas, Salty Bone, Umami Tales και προσεχώς Salty Pig). Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε από το ανατρεπτικό Ψάριστον του Νέου Ηρακλείου, και τώρα πια με το Γίδι του, τη φοβερή χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση, μπαίνει κι εκείνος στο χορό της κρεατοφαγίας, αλλά με τη δική του οπτική, με λαϊκή ματιά και νοσταλγική διάθεση. Από την κουζίνα του βγαίνουν αμαρτωλές νοστιμιές όπως η θεϊκή φέτα-βούτυρο από το Άργος και οι μακαρούνες σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα.

Στις σχάρες παίρνει θέση ο πρώην χασάπης Γιάννης Κουστένης που ξέρει και ψήνει μαστόρικα: από καλοσιτεμένη ελιά μοσχαριού Βέροιας και πρόβατο Τυρνάβου σιτεμένο για 40 μέρες, αρνιά από τη Λέσβο και τα Γιάννενα, μέχρι δικό τους άλιπο λουκάνικο με χοντροκομμένο χοιρινό και θρούμπι και σωστά ψημένα γλυκάδια και νεφρά. Το τραπέζι στολίζει ένα μπουκάλι ελαιόλαδο Aeolion απ’ τα λεσβιακά όρη, τα κρέατα είναι όλα ελληνικά και το γλυκό στο τέλος, ένας αρκετά πετυχημένος χαλβάς Φαρσάλων.

Ο λογαριασμός: 20-30€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Το κρασί μακάρι να μην ήταν χύμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό Τρίτη- Παρασκευή 18.00-1.00, Σάββατο 13.00-1.00, Κυριακή 13.00-18.00, Δευτέρα κλειστά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ποιότητα Α΄ υλών 9.0
Μαγειρική 8.5
Σχέση ποιότητας – τιμής 9.0
Σέρβις 7.5