Η ανομβρία έπληξε και τις πηγές στο Κράσι του Δήμου Χερσονήσου, με αποτέλεσμα το χωριό, που διοχέτευε νερό στους κοντινούς οικισμούς, να αντιμετωπίζει φέτος άμεσο πρόβλημα υδροδότησης.
Για την αντιμετώπισή του θα κατασκευαστεί νέος αγωγός που θα μεταφέρει νερό από τις Γωνιές. Χθες ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε τεχνικό δελτίο, εγκρίνοντας το ποσό των 290.000 ευρώ που απαιτείται για το έργο.
Στην υπογραφή της έγκρισης από τον Περιφερειάρχη, ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Νίκος Αργυράκης, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΧ, Μανόλης Κοσμαδάκης, ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κρασίου, Κώστας Αργυράκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα του έργου, ευχαριστώντας παράλληλα τον για τη συνεργασία και στήριξη στη λύση του άμεσου κοινωνικού προβλήματος.
Τόσο ο δήμαρχος και τα στελέχη της ΔΕΥΑΧ όσο και ο εκπρόσωπος της κοινότητας Κρασίου ανέφεραν ότι, τα προηγούμενα χρόνια, ο οικισμός του Κρασίου διέθετε άφθονο νερό από τις ομώνυμες πηγές για τις υδατικές του ανάγκες και περίσσευε νερό, το οποίο διοχετευόταν σε παραπλήσιους οικισμούς με πρόβλημα ύδρευσης. Τις τελευταίες περιόδους όμως, λόγω και της ανομβρίας, το νερό του οικισμού δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς νερού από άλλη περιοχή.
πηγή: ert.gr