Η Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, προωθούν τις συνέργειες ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί η ανάπτυξη του νησιού στο σύγχρονο διεθνές, ανταγωνιστικό περιβάλλον και να παραχθεί πλούτος για το νησί.
Στην ημερίδα με θέμα: «Πανεπιστήμιο- Καινοτομία- Επιχειρηματικότητα», που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Αλεξάκης, σημείωσε ότι γίνονται «πολλά και μικρά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση» επισημαίνοντας: «Το πρώτο προϊόν αυτής της προσπάθειας είναι αυτή η ημερίδα που παρουσιάζουμε προς τη κοινωνία και επιχειρηματίες με αξιόλογες εργασίες καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στοχεύοντας στη διασύνδεση επιχειρηματικότητας και πανεπιστημίου για να παράξουμε πλούτο».
Ο Αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια της περιφερειακής στρατηγικής της έξυπνης εξειδίκευσης, έχει οριοθετήσει τέσσερις τομείς ανάπτυξης για το νησί. Τον αγροτικό και διατροφικό, τον πολιτιστικό, τον ιστορικό και την οικονομία της γνώσης, για να χρηματοδοτηθούν νέες ιδέες, με τη συνεργασία όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των φορέων του νησιού».
Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, τόνισε στην ομιλία του ότι «η Κρήτη έχει ένα εξαιρετικά ισχυρό ακαδημαϊκό οικοσύστημα, αλλά έχει κι ένα εξαιρετικά ισχυρό επιχειρηματικό οικοσύστημα κι όταν αυτά τα δύο ενωθούν θα θαυματουργήσουν». Παράλληλα, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο για τη συνεργασία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως η συνεργασία των τριών φορέων θα αποδώσει.
Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηρακλείου, Μανόλης Αλιφιεράκης, τόνισε πως είναι χρήσιμη μία καταγραφή προγραμμάτων της Περιφέρειας, επιχειρηματικών ιδεών και προτάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης για να προωθηθεί μια αποτελεσματική συνεργασία. «Πρέπει να προχωρήσουμε το ταχύτερο στη σύνδεση αυτών των φορέων και να κάνουμε γνωστά όσα έχουμε σε νέους που σκοπεύουν να δράσουν επιχειρηματικά, αλλά και σε επιχειρηματίες», υπογράμμισε ο κ. Αλιφιεράκης.
πηγή: ert.gr