Με επιτυχία, παρουσία και του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, πραγματοποιήθηκαν, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στην Ανδρόγεω, τα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικού υλικού και στατικού μοντελισμού της περιόδου 1941-1945, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 30 Μαΐου.

Την έκθεση επιμελήθηκε ο σύμβουλος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας, Κωστής Μαμαλάκης, με την συμμετοχή του Συλλόγου Στατικού Μοντελισμού Ηρακλείου και του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης».

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η Μνήμη των Αγώνων ενός λαού για την προάσπιση ή την ανάκτηση της Ελευθερίας του, θα πρέπει να παραμένει πάντα ζωντανή. Διαρκής παρακαταθήκη αξιών στην πορεία μιας χώρας μέσα στο χρόνο. Και η έκθεση που σήμερα εγκαινιάζεται, με την επιμέλεια του κ. Κωστή Μαμαλάκη, παρουσιάζοντας ντοκουμέντα της Κατοχικής περιόδου, συμβάλλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολούθησε ομιλία του κ. Μαμαλάκη, ένα πολύ όμορφο μουσικό αφιέρωμα στην Μάχη της Κρήτης από τους καλλιτέχνες Δημήτρη Βερεράκη (λύρα), Γιώργο Σταυρουλάκη (λαούτο), Δημήτρη Παπουτσάκη (κιθάρα) και τον χορευτικό όμιλο «Αετογιάννης».