Για μία ακόμη φορά οι Ολλανδοί δίνουν το παράδειγμα βρίσκοντας λύση σε ένα από τα πιο σημαντικά αστικά πρoβλήματα. Το νέο σχέδιο στη Χάγη έχει ως εξής: Oι κάτοικοι μπορούν ελεύθερα να αντικαταστήσουν τους χώρους στάθμευσης με… λουλούδια και γκαζόν! Το νέο πρότζεκτ έχει διαιρέσει τους δρόμους και έχει αποκαλύψει πόσο βαθιά είναι η πόλη  προσκολλημένη στα αμάξια. Φαίνεται, όμως, μια καλή ιδέα: Αντικαταστήστε την άδεια στάθμευσής σας για λίγο πράσινο στον ελεύθερο χώρο, γκαζόν, μια εναλλακτική βεράντα ή χώρο για να παίξουν τα παιδιά.

Ωστόσο, αν χρειάζονταν περαιτέρω αποδείξεις για την καταστροφική αγάπη της Δύσης για το αυτοκίνητο, η έντονη αντίδραση σε ένα έργο σαν αυτό σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των Κάτω Χωρών ήταν πολύ ξεκάθαρη.

Οι δρόμοι έχουν διαιρεθεί, διάφορες καταγγελίες κάποιων οργισμένων με το όλο θέμα έχουν γίνει  αλλά η αποφασιστικότητα του Walter Dresscher, ο οποίος επινόησε το πρόγραμμα, παραμένει αναλοίωτη: “Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό έχει μεγάλη επιτυχία ήδη επειδή οι άνθρωποι το σκέφτονται.

” Το δράμα πυροδότησε η πρόταση του ολλανδικού δήμου σε κατοίκους σε έξι δρόμους στο Segbroek, ένα προάστιο στα δυτικά της πόλης, να αλλάξουν εθελοντικά την άδεια στάθμευσης τους για έξι μήνες και να το αντικαταστήσουν με κάτι πράσινο και ευχάριστο στο δρόμο τους.

Τα οχήματά τους θα έμεναν δωρεάν σε ένα χώρο στάθμευσης και οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να επιλέξουν μεταξύ τους πώς να χρησιμοποιήσουν τον κενό χώρο.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος, πέρα από το πράσινο της πόλης, είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν προγράμματα επιμερισμού των αυτοκινήτων, εάν χρειάζονται πράγματι ένα όχημα ή να στραφούν προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ποδήλατα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα περισσότερα αυτοκίνητα λέγεται ότι σταθμεύουν το 95% του χρόνου.

Ο Dresscher, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, δήλωσε ότι η αντίδραση πολλών κατοίκων στις επιλεγμένες περιοχές απεικόνιζε πόσο βαθιά ήταν οι άνθρωποι συνδεδεμένοι με τα αυτοκίνητά τους, ακόμα και στις Κάτω Χώρες, που είναι συχνά πρωτοπόροι όσον αφορά στα πράσινα πρότζεκτ. Η ιδέα ενός χώρου στάθμευσης που χάθηκε από ένα δρόμο ήταν κάτι πάρα πολύ βαρύ για να το αντέξουν κάποιοι.

Ο ίδιος επέμεινε ότι η αρχική εχθρότητα έχει μειωθεί, αλλά μέχρι στιγμής μόνο έξι ιδιοκτήτες έχουν υπογράψει το σχέδιο, με τα αυτοκίνητά τους να καταργούνται τον Ιούνιο. Δύο κάτοικοι, ωστόσο, έχουν ήδη αδειάσει το χώρο στάθμευσής τους τοποθετώντας λουλούδια μπροστά από τα σπίτια τους, πιο πολύ προς εξόργιση ορισμένων.

Ο Dresscher, ο οποίος έχει χρηματοδότηση 60.000 ευρώ από το συμβούλιο και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος και βέβαιος ότι περισσότεροι άνθρωποι θα συνυπογράψουν και είναι ευτυχής που ξεκίνησε η συζήτηση γι’ αυτό.

Ο 40χρονος Rembrant Frerichs και ο 44χρονος Wolfert Brederode, οι δύο πιανίστες και γείτονες στο Newtonstreet, δήλωσαν ότι πίστευαν ότι ήταν σημαντικό πρώτο βήμα να αλλάξουν το δρόμο τους, αλλά θεώρησαν προτιμότερο να χρησιμοποιήσουν το χώρο μπροστά από τα σπίτια τους.