Η κάθετη γεωργία έχει κερδίσει πολλή πρόσφυση τα τελευταία χρόνια και θεωρείται η πράσινη λύση για την αυξανόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Δημιουργείτε από επίπεδα καλλιεργειών σε κατακόρυφες στρώσεις. Αυτό το στυλ καλλιέργειας, μπορεί να αποφέρει περισσότερες καλλιέργειες ανά τετραγωνικό στρέμμα από τις παραδοσιακές τεχνικές ή θερμοκήπια και επίσης χρησιμοποιεί λιγότερο νερό, μεγαλώνουν τα φυτά ταχύτερα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο.

Η κάθετη γεωργία έχει άλλο ένα πλεονέκτημα: Οι εγκαταστάσεις μπορούν να κατασκευαστούν σχεδόν οπουδήποτε, τα κατακόρυφα αγροκτήματα μπορεί να βρίσκονται κοντά σε πόλεις, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών που παράγονται με τη μεταφορά τροφίμων από αγροτικές σε αστικές περιοχές. Και αυτό ακριβώς, έχει στο μυαλό της η “Silicon Valley Plenty”.

Κάθετη γεωργία: Εως 350 φορές το προϊόν από ένα στρέμμα γης (Βίντεο)

Η “Silicon Valley Plenty”, είναι μια γεωργική εταιρεία που ελπίζει να λύσει την παγκόσμια έλλειψη φρέσκων προϊόντων, κατασκευάζοντας ένα τεράστιο εσωτερικό κατακόρυφο αγρόκτημα δίπλα σε κάθε μεγάλη πόλη παγκοσμίως. Τα αγροκτήματα είναι χτισμένα με τεχνολογίες κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Plenty, χρησιμοποιώντας φωτισμό LED, τεχνολογία μικροαισθητήρων και μεγάλη επεξεργασία δεδομένων για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων τοπικών, βιολογικών προϊόντων και προϊόντων χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, χρησιμοποιώντας ακόμα λιγότερο χώρο και πόρους από την παραδοσιακή γεωργία.

Η κάθετη γεωργία είναι επιτυχημένη σε μικρή κλίμακα – ακόμη και στην Ανταρκτική – αλλά κανείς δεν έχει προσπαθήσει να το κάνει σε μεγάλη κλίμακα.

Τα φυτά της Plenty αναπτύσσονται σε πύργους 20 ποδιών και όχι σε στοίβα οριζόντια ράφια που χρησιμοποιούν οι περισσότερες άλλες κάθετες εκμεταλλεύσεις. Οι πύργοι είναι κυρίως κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και δεν υπάρχει χώμα. Το νερό και τα θρεπτικά συστατικά τροφοδοτούνται από την κορυφή του πύργου και διασκορπίζονται με βαρύτητα στα φυλλώδη πράσινα και βότανα που αναπτύσσονται οριζόντια από τον πύργο. Όλα τα ύδατα, συμπεριλαμβανομένης της συμπύκνωσης, συλλέγονται και ανακυκλώνονται και τα φυτά λαμβάνουν όλο το φως τους από λαμπτήρες LED.

Κάθετη γεωργία: Εως 350 φορές το προϊόν από ένα στρέμμα γης (Βίντεο)

Τα αγροκτήματα είναι γεμάτα με χιλιάδες υπέρυθρες κάμερες και αισθητήρες που λαμβάνουν μετρήσεις θερμοκρασίας, υγρασίας και ανάπτυξης φυτών και τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την τελειοποίηση του συστήματος. Εκτός αυτού, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις είναι ελεγχόμενα περιβάλλοντα, έτσι δεν εισέρχονται σφάλματα, ανακουφίζοντας την ανάγκη για φυτοφάρμακα.

Με αυτό το σύστημα, τα αγροκτήματα Plenty μπορούν να πάρουν έως 350 φορές το προϊόν από ένα στρέμμα γης σε σύγκριση με τη συμβατική καλλιέργεια, χρησιμοποιώντας 1 τοις εκατό περισσότερο νερό.

“Είναι η πιο αποδοτική [μορφή γεωργίας] από την άποψη της ποσότητας παραγωγικής ικανότητας ανά δολάριο που δαπανάται”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Matt Barnard στην AgFunder.

This start-up wants to build giant indoor farms near every maj…

Farming is growing up. Read more: http://wef.ch/2B97g3M

Δημοσιεύτηκε από World Economic Forum στις Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017