Σε μία θετική χρονιά φαίνεται ότι εξελίχθηκε η παραγωγή ροδάκινου στην Αργολίδα, με τις ελάχιστες ποσότητες που έχουν μείνει να διατίθενται πλέον στην εσωτερική αγορά, σύμφωνα με το aitoloakarnanianews.gr.

Η καλλιέργεια πρώιμου ροδάκινου αρχίζει να παράγεται στις αρχές Μαΐου στις περιοχές όπου το κλίμα ήταν ξηρό, όπως στο Κουτσοπόδι, το Μάνεσι, το Σκαφιδάκι και το Ελληνικό.

Από τον αγροτικό συνεταιρισμό Σκαφιδακίου, ο Θωμάς Φάκλαρης αναφέρει: «Η τιμή που ξεκίνησε το πρώιμο ροδάκινο ήταν τα 80 λεπτά και τώρα κινείται στα 60 λεπτά. Ο κύριος όγκος φεύγει για εξαγωγή, αφού η εσωτερική αγορά πλέον δεν μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην πώληση του προϊόντος».

Από την εταιρεία Midea Fruit, ο Βασίλης Σιατέρλης δηλώνει: «Ήταν μία καλή χρονιά λόγω έλλειψης ποσοτήτων που δημιούργησαν οι κλιματολογικές συνθήκες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι οι τιμές ουσιαστικά διαμορφώνονται από τους Ιταλούς και τους Ισπανούς και ακολουθούμε εμείς με χαμηλότερη τιμή. Για να μπορέσουμε να ανοίξουμε αγορές και να προχωρήσουμε, θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση παραγωγής». Όπως εξηγεί, η Αργολίδα έκοψε ροδάκινο στις 3 Μαΐου «αλλά οι ανταγωνίστριες χώρες είχαν ροδάκινο από τον Απρίλιο, αφού το καλλιεργούν σε θερμοκήπιο».