Αν αγοράσει κάποιος δυο πεπόνια στην Ελλάδα, το πολύ να πληρώσει 1,5 ευρώ το κιλό. Στην Ιαπωνία όμως τα πράγματα προφανώς έχουν ξεφύγει, διότι πρόσφατα  δυο πεπόνια πουλήθηκαν στην τιμή των 29.300 δολαρίων!! Για αυτό αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε προς τα εκεί, δοκιμάστε τα πάντα εκτός από πεπονάκι…

Πρόσφατα ο πρόεδρος μιας εταιρείας συσκευασίας φρούτων και λαχανικών στην Ιαπωνία προσέφερε 29,251 δολάρια για δύο πεπόνια που καλλιεργούνται στο δήμο Yubari. Το ιαπωνικό αυτό χωριό είναι πασίγνωστα για τα καλύτερα πεπόνια της χώρας.

Αυτή η τολμηρή προσφορά, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 27.423,28, το οποίο καθορίστηκε το 2016. ‘Τα πεπόνια αγοράστηκαν από τον «Shinya Noda», τον πρόεδρο της ομάδας «Hokuyu Pack».  Και όπως δήλωσε ο ίδιος: «Προχώρησα σε αυτή τη αγορά για να δημιουργήσω το νέο ρεκόρ αγοράς πεπονιού, με την ευκαιρία  του εορτασμού της 30ής επετείου από την ίδρυση της εταιρείας. Τα πεπόνια προορίζονται για δώρο σε εκλεκτούς πελάτες της Hokuyu Pack.

Στην Ιαπωνία δεν είναι ασυνήθιστη μια τέτοιου είδους αγορά για ειδικά φρούτα και λαχανικά. Μάλιστα το 2015, ένα τσαμπί από σταφύλια πωλήθηκε για 8.200 δολάρια σε έναν καταξιωμένο σεφ, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει σε επιδόρπια στο εστιατόριο του.