Αλυσιδωτές επιπτώσεις τόσο στην τοπική οικονομία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όσο και στους κλάδους που εμπλέκονται με την τυποποίηση και την εμπορία του προϊόντος, αναμένεται να επιφέρει η ακαρπία στα πορτοκάλια Ναβαλίνες, που σε πολλές περιοχές αγγίζει ακόμα και το 100%.

Το σοβαρότερο πρόβλημα έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με το aitoloakarnanianews.gr, σε πορτοκαλεώνες στα Καλύβια, στο Αγγελόκαστρο και στα Όχθις, ωστόσο η ακαρπία φαίνεται να πλήττει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τις περισσότερες περιοχές του νομού.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ έχει ήδη επισκεφθεί τα Καλύβια όπου και διαπίστωσε τη ζημιά, χωρίς ωστόσο να δώσει σαφείς απαντήσεις για το πώς θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Ήδη, ο συνεταιρισμός, από κοινού με τον ΤΟΕΒ Καλυβίων και την τοπική Κοινότητα Καλυβίων, έχει αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον διοικητή του ΕΛΓΑ, όπως και στον διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος Αγρινίου, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τους βουλευτές του νομού.