Κάποιες τεχνικές και νομικές λεπτομέρειες απομένουν για να μπουν οι υπογραφές κάτω από τη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ έχουν συμφωνήσει στο όνομα “Βόρεια Μακεδονία” (Severna Makedonia)- όσο με το erga omnes, αλλά και τη διαδικασία εφαρμογή της, που για την ελληνική πλευρά είναι πολύ σοβαρή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε στενή συνεργασία με τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος έφτασε με τον ομόλογό του από τα Σκόπια την κοπιώδη και ακανθώδη από πολλές απόψεις διαπραγμάτευση στο σημείο που απαιτεί τελικές αποφάσεις από τον πρωθυπουργό, έχει πλέον πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Κι αυτό για δυο λόγους, όπως σημειώνει η εφημερίδα Documento : Πρώτον, γιατί όποια συμφωνία εξαρτάται πια από τον ίδιο και τον Ζάεφ.

Και δεύτερον, γιατί, από την πλευρά των Σκοπίων και του Ζάεφ εκδηλώνονται τις τελευταίες μέρες και ώρες ταλαντεύσεις, απροθυμία να αποδεχτούν τα συμφωνηθέντα, διάθεση «επιστροφής» σε θέσεις που δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την ελληνική πλευρά, καθώς και «διαρροές» και ανακοινώσεις που εμφανίζουν μια μονομερή εικόνα της διαπραγμάτευσης.