τρακτέρ σε «μίνι» μέγεθος…

Η εταιρεία Sakpattana από την Ταϊλάνδη θεωρείται ηγέτιδα στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή αγροτικών μηχανημάτων κυρίως στην Ασία (Φιλιππίνες, Ινδονησία, Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη ) αλλά και σε άλλες ηπείρους όπως η Αφρική. Ο λόγος όμως που οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν είναι γιατί όλα τα μηχανήματα που κατασκευάζει, από τρακτέρ έως ψεκαστήρες βγαίνουν σε «μίνι» μέγεθος.

Αγροτικά μηχανήματα «τσέπης»

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1984, ως ένα μικρό μηχανουργείο για τη συναρμολόγηση και επισκευή γεωργικών μηχανημάτων με μόλις 10 υπαλλήλους. Και σήμερα, έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ταϊλάνδη. Συγκεκριμένα, ειδικεύονται σε μηχανήματα όπως θεριζοαλωνιστικές μηχανές ρυζιού, θεριζοαλωνιστικές μηχανές καλαμποκιού, μηχανήματα ψεκασμού, περιστρεφόμενα ρυμουλκά, ανταλλακτικά και φυσικά τρακτέρ.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία απασχολεί πάνω από 500 εργαζόμενους στο εργοστάσιο και στα 19 υποκαταστήματα που διαθέτει.

Στην φαρέτρα των μηχανημάτων της η “Sakpattana”, διαθέτει πάνω από 100 αγροτικά μηχανήματα ενώ σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αναβαθμίζεται συνεχώς. Στα best seller της εταιρείας συγκαταλέγεται η μικρού μεγέθους θεριζοαλωνιστική μηχανή “SS-320 Mini”.