Ομαλοποιείται η κατάσταση στα ΕΛΤΑ, για τους πολίτες, που πλήρωσαν ρεύμα, αλλά βρέθηκαν να χρωστούν ξανά στη ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καθώς απάντησε σε σχετική ερώτηση της αρμόδιας Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο κ.Παππάς εξήγησε ότι δεν είχε γίνει σωστός σχεδιασμός στα ΕΛΤΑ για την επόμενη ημέρα ούτε είχαν γίνει οι κατάλληλες τεχνολογικές προσαρμογές αλλά πλέον έχει θεσμοθετηθεί το Ταμείο Αντιστάθμισης, με το οποίο καλύπτονται οι υποχρεώσεις προς τα ΕΛΤΑ.

Ωστόσο, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς τη δυσφορία του, γιατί καθυστέρησαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους στελέχη των δυο οργανισμών ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Υποστήριξε ότι είναι σε συνεννόηση οι δυο Οργανισμοί και τα ποσά προς τα ΕΛΤΑ ώστε όσοι έχουν πληρώσει, να μην ταλαιπωρηθούν ξανά. Κι αυτό διότι ενώ υπήρχαν πολίτες που είχαν πληρώσει στα ΕΛΤΑ και είχαν κάνει ρυθμίσεις, αυτό δεν φαινόταν στις λίστες της ΔΕΗ, με κίνδυνο να τους κοπεί το ρεύμα ή να πληρώνουν ξανά και το παλαιό και νέο ποσό στους νέους λογαριασμούς.

Κατά τ΄ άλλα η χρηματοδότηση προς τα ΕΛΤΑ, που ο τζίρος τους κατέπεσε κάτω του 50%, δηλαδή περί τα 200 εκ. ευρώ, όπως τόνισε ο κ.Παππάς, συμβαίνει τώρα και στο μέλλον με ποσό άνω των 100 εκ. ευρώ.

Το ποσό αυτό επιμερίζεται ως εξής: 22,5 +22,5+40+20 εκ. ευρώ ενώ υποστήριξε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την τεχνολογία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους, καθώς όπως είπε η υπηρεσία αυτή είχε απαξιωθεί, δεν είχαν γίνει προγραμματισμένα έργα ΕΣΠΑ, και ως επί το πλείστον, η διαδικασία χειρόγραφα.