Ένα παιδί είναι έτοιμο να πάει κατασκήνωση όταν οι γονείς του αισθάνονται έτοιμοι.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, πήγαμε οικογενειακώς για κάμπινγκ. Η πρώτη μας νύχτα πήγε καλά αλλά στη συνέχεια, μας επισκέφθηκε απρόσμενα, η βροχή. Δυστυχώς, η πολύ φθηνή σκηνή που μόλις είχαμε αγοράσει δεν κατάφερε να μας κρατήσει στεγνούς και ευτυχισμένους. Γιατί όλοι ξυπνήσαμε με γκρίνια επείδη είμασταν μούσκεμα. Μετά από αυτή τη περιπέτεια, μπορεί να μην το βάλαμε κάτω, αλλά σίγουρα βάλαμε μυαλό και δεν τσιγκουνευτήκαμε αυτή τη φορά, την αγορά μιας κατάλληλης και αδιάβροχης σκηνής.

Το κάμπινγκ, μπορεί να γίνει γρήγορα κουραστικό. Κυρίως, όταν έχεις τα μικρά παιδιά μαζί σου. Αλλά, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύτιμο μάθημα για μικρούς και μεγάλους. Η εύκολή λύση, θα ήταν να νοικιάσουμε ένα μεγάλο σπίτι ή μια από εκείνες τις τρομακτικές βίλες, έτσι ώστε να έχουν τα πιτσιρίκια όλες τις ανέσεις, και εμείς την ησυχία μας! Όμως τότε, δεν θα μας δίνονταν ποτέ η ευκαιρία να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας, αληθινά ελέυθεροι!

6 λόγοι που πρέπει μια οικογένεια να κάνει κατασκήνωση:

  1. Ανακαλύπτει 

Το παιδί ανακαλύπτει τον εαυτό του και τις δυνατότητες του. Μέσα από μια ποικιλία ερεθισμάτων και δραστηριοτήτων που προσφέρονται στην κατασκήνωση δίνεται η ευκαιρία στο παιδί να ανακαλύψει και να αναπτύξει τα ταλέντα του και τις δεξιότητες του.

6 λόγοι που πρέπει να πάτε τα παιδιά σας για κάμπινγκ

  1. Όλοι είναι ίσοι

Το κάμπινγκ, βοηθάει τα παιδιά να χτίσουν αυτοεκτίμηση και να βιώσουν την επιτυχία. Στην κατασκήνωση δεν υπάρχουν βαθμοί, καλό παιδί, καλός μαθητής, αντιθέτως όλοι είναι ίσοι και όλοι έχουν την ευκαιρία να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό για να επιτύχουν.

  1. Ανεξαρτησία

Η ανεξαρτησία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που κερδίζει ένα παιδί στην κατασκήνωση. Είναι το ιδανικό μέρος μέσα στο όποιο το παιδί ασκείται στο να παίρνει αποφάσεις για τον εαυτό του χωρίς τις υποδείξεις και την καθοδήγηση των γονιών του. Μαθαίνει να διαπραγματεύεται τις ανάγκες και τα θέλω του, όχι μόνο με τους συνομηλίκους του αλλά με άλλους ενήλικες. Είναι ένα μέρος, που νιώθει ασφάλεια και έχει την ελευθερία να αναπτύξει πτυχές τις προσωπικότητας του, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του.

  1. Μαθαίνει

Μαθαίνει να υπακούει και να σέβεται τους κανόνες για την σωστή λειτουργία της ομάδας. Το πρόγραμμα στο κάμπινγκ είναι καλά οργανωμένο, σε αντίθεση με ότι συνήθως συμβαίνει μέσα στο σπίτι όπου οι κανόνες παραβιάζονται σε καθημερινή βάση. Το παιδί, το οποίο αντιμετωπίζεται από τους γονείς σαν υπεύθυνο άτομο, μαθαίνει όρια και κανόνες κυρίως σε θέματα καθαριότητας, προσωπικής υγιεινής, σωστής διατροφής κ.α Καταλαβαίνει πως οι κανόνες είναι σημαντικοί για να λειτουργήσει σωστά η οικογένεια.

6 λόγοι που πρέπει να πάτε τα παιδιά σας για κάμπινγκ

  1. Ουσιαστικό διάλειμμα

Περνά δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο, κάνοντας ένα ουσιαστικό διάλειμμα από τα ηλεκτρονικά, το καναπέ και την τηλεόραση. Το παιδί αθλείται, κινείται, έρχεται σε επαφή με τη φύση. Η άμεση επαφή με τη φύση ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις των παιδιών και έτσι διευκολύνει τη μάθηση. Ιδιαίτερα ευεργετική είναι η κατασκήνωση για παιδιά που έχουν ελλειμματική κοινωνική ανάπτυξη και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

  1. Φίλοι

Μαθαίνει να κάνει φίλους. Η κατασκήνωση εξασφαλίζει την καλύτερη ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, αφού ακόμα και τα πιο εσωστρεφή παιδιά καταφέρνουν να κάνουν πολλούς νέους φίλους. Μία από τις παραμέτρους που ενισχύουν τις παιδικές φιλίες είναι το γεγονός ότι τα παιδιά μοιράζονται κοινές εμπειρίες.

Είναι εύκολο να κολλήσετε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Όμως κάτι τέτοιο να ξέρετε ότι είναι κολλητικό! Και σίγουρα αργά η γρήγορα, θα το κολλήσουν και τα παιδιά σας. Για αυτό και όχι μόνο, πρέπει να πάτε για κάμπινγκ, με τα παιδιά σας.

Αγαπήστε την οικογένεια σας… κάνοντας κάμπινγκ

 

ADV