Την έναρξη λειτουργίας της πρώτης Πρότυπης Λαϊκής Αγοράς της Θεσσαλονίκης, στην οδό Καυταντζόγλου, κήρυξαν την Παρασκευή με συνέντευξη τύπου και επίσκεψη στη λαϊκή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του Περιφερειακού Συμβούλου και Προέδρου της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Μιχάλη Χριστόπουλου και του Δημοτικού Συμβούλου αρμόδιου για θέματα Καθαριότητας και Προέδρου της ΔΕΠΘΕ Λάζαρου Ζαχαριάδη.

Η Πρότυπη Λαϊκή Αγορά αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να λειτουργούν με τον ίδιο άψογο τρόπο στο επόμενο διάστημα και οι 92 λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

«Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να διακρίνουν άμεσα τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες πωλητές, από το διαφορετικό χρωματισμό και το λογότυπο με την ιδιότητά τους, που φέρουν οι πάγκοι τους. Μπορούν επίσης, να κινούνται απρόσκοπτα στο χώρο της λαϊκής αγοράς, με άνετους διαδρόμους και ελεύθερους χώρους κατά μήκος της, αλλά και μεταξύ των πάγκων. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των νόμιμων πωλητών σε συγκεκριμένες οριοθετημένες θέσεις.», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.