Εσείς γνωρίζατε ότι υπάρχουν κατσικάκια μινιατούρες; 

Η ιστορία αυτής της φυλής, χρονολογείται από τον δέκατο όγδοο αιώνα, όταν οι πρόγονοί τους από την Δυτική Αφρική μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω θαλάσσης, για να χρησιμοποιηθούν ως τροφή για τα αρπακτικά ζώα των ζωολογικών κήπων.

Υπάρχουν δυο τύποι κατσίκας: Το ένα, έχει συμπαγές σώμα και κοντά ποδαράκια (πόσο πιο κοντά θα μου πείτε!) και ο άλλος τύπος έχει λεπτό σώμα με ψηλότερα πόδια από το άλλο. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, δεν υπήρχε εμφανής διαφορά μεταξύ των δύο τύπων.

Μίνι κατσίκες μάξι... μαστάρια! (Βίντεο)

Γεννιούνται, σε διάφορα χρώματα και με ποικίλα μοτίβα. Τα πιο κοινά χρώματα είναι το λευκό, μαύρο, κρεμ, κόκκινο και καφέ. Ενώ, ορισμένες από αυτές τις κατσίκες έχουν γαλανά μάτια. Κανονικά, αυτές οι κατσίκες έχουν κέρατα. Αλλά δυστυχώς, στα περισσότερα από αυτά, γίνεται αφαίρεση των κεράτων τους, μόλις δύο εβδομάδες από τη γέννησή τους.

Σύμφωνα με, το “American Dairy Goat Association”, τα πρότυπο πλάτος αυτού του ζώου είναι περίπου 22,5 ίντσες στις θηλυκές και  23,5 ίντσες για τις αρσενικές. Ενώ το ύψος,  στα θηλυκά είναι μεταξύ 17 έως 19 ίντσες, με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τις 21 ίντσες. Και στο αρσενικό, το ελάχιστο επιτρεπόμενο ύψος φτάνει στις 19 ίντσες.

Μίνι κατσίκες μάξι... μαστάρια! (Βίντεο)

Οι κατσίκες νάνοι της Νιγηρίας νάνος κατσίκες είναι πολύ εύκολο να τους εκπαιδεύσουμε. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δημοφιλή ως κατοικίδια ζώα καθώς απαιτούν λιγότερο χώρο από τις άλλες κατσίκες.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδο αναπαραγωγής για την κατσίκα νάνος, καθώς μπορεί να αναπαράγεται σχεδόν, όλο το χρόνο. Η περίοδος κύησης κρατάει 145-153 ημέρες και συνήθως γεννά δύο έως τέσσερα μικρά. Τα αρσενικά κατσικάκια μπορούν να γονιμοποιήσουν στην ηλικία των επτά μηνών. Και τα θηλυκά μπορούν να αναπαραχθούν από την ηλικία των οκτώ μηνών.

Μίνι κατσίκες μάξι... μαστάρια! (Βίντεο)

Μια μέση κατσίκα Νιγηρίας, μπορεί να αποφέρει έως και 3 κιλά γάλα την ημέρα. Και το γάλα της έχει 6 έως 10% λίπος βουτύρου, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Το γάλα τους, έχει γλυκιά γεύση, για αυτό είναι ιδανικό για την παραγωγή τυριού και άλλων κατσικίσιων προϊόντων. Επειδή όπως αναφέραμε, αυτή η κατσίκα μπορεί να αναπαράγεται όλο το χρόνο, είναι αδύνατον να ξεμείνετε από γάλα.