«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στρατηγική αγορά για την British American Tobacco, παρά το γεμάτο προκλήσεις οικονομικό περιβάλλον» επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χουάν Χοσέ Μάρκο (Juan Jose Marco), Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της British American Tobacco Hellas.

Όπως αναφέρει, «χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της δέσμευσης ήταν η απόφαση επιλογής της Ελλάδας από την British American Tobacco για την δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου με πολλαπλά θετικά οφέλη για την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και την ελληνική οικονομία γενικότερα».

Παράλληλα, η εταιρεία συμβάλλει σημαντικά στον κρατικό προϋπολογισμό, με τους φόρους που καταβάλλει καθημερινά και που έχουν ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αγοραστές των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών καπνών αγοράζοντας ετησίως πάνω από το 20% των βασικών ποικιλιών των ελληνικών καπνών και συμβάλλοντας σημαντικά στη σταθερή στήριξη των Ελλήνων αγροτών.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αλλαγές και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για τη δημόσια υγεία, έχοντας ως στόχο να παρέχει στους καταναλωτές «Προϊόντα Νέας Γενιάς με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο. Ο Όμιλός μας έχει δεσμευτεί να ηγηθεί αυτού του μετασχηματισμού, γι΄ αυτό κι έχουμε επενδύσει πάνω από 2,5 δισ. δολάρια από το 2012 στην καινοτόμα γκάμα των Προϊόντων Νέας Γενιάς».
Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία «φέρνει στην ελληνική αγορά τα καινοτόμα ηλεκτρονικά τσιγάρα του Ομίλου British American Tobacco που πιστεύουμε ότι μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στη συζήτηση για τη μείωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, αλλά και να συμβάλλουν στις επενδύσεις που είναι το ζητούμενο στην ελληνική αγορά αυτήν την περίοδο» αναφέρει ο Χουάν Χοσέ Μάρκο.