Ο πολιτισμός και οι δράσεις που υλοποιούνται μέσα από αυτόν προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από τα Χανιά, όπου παρέστη στην επίσημη παρουσίαση της επιλογής της κρητικής πόλης για τη διοργάνωση -το 2020- του 10ου ετήσιου διεθνούς συμβουλευτικού φόρουμ «πολιτιστικές διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Έως σήμερα, το φόρουμ έχει φιλοξενηθεί δύο ακόμα φορές στην Ελλάδα, στην περιοχή των Δελφών. «Οι πολιτιστικές διαδρομές είναι σημαντικές, γιατί μέσα από αυτές ενώνεται η Ευρώπη» τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό το τουριστικό άλμα, που έγινε τα τρία τελευταία χρόνια, οφείλεται πρωτίστως στον πολιτισμό μας». Συμπλήρωσε, δε, πως το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού στηρίζουν κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη του θεματικού πολιτιστικού τουρισμού.

Στη στήριξη από τη Περιφέρεια Κρήτης της προσπάθειας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, κάνοντας λόγο για «μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που ενισχύει και τον πολιτιστικό τουρισμό», ενώ ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του δήμου για ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού.

Τη σύσταση, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης, Επιτροπής Πολιτισμού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Καλαμαντής τόνισε ότι η διοργάνωση της συνάντησης πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης προωθεί την κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά, ενώ το στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού Μαριάνθη Αναστασιάδου σημείωσε ότι ο θεσμός των πολιτιστικών διαδρομών ενισχύει την ανάπτυξη και παράγει σημαντικά οφέλη για τις πόλεις που συνδέονται μέσω αυτών.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό καφέ «Κήπος», έγινε και η παρουσίαση του επίσημου βίντεο της διοργάνωσης των Χανίων.