Προσπάθεια για την αναβάθμιση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, η οποία θα έχει θετικές συνέπειες και στον πρωτογενή τομέα, αφού 3 από τα 5 μέλη, που μετέχουν από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έχουν γνώση του αγροτικού χώρου.

Στην επιτροπή μετέχουν μεταξύ άλλων ως ταμίας ο συντονιστής του Αγροτικού στο ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος είναι γεωπόνος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Αττικής της ΝΔ, ο οποίος έχει αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης ως αναπληρωτής τομεάρχης. Η επετειακή γενική συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια δράσης και γενικός γραμματέας από πλευράς της Ελλάδας είναι επίσης, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κι ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Της Άννας Στεργίου
Tην επίσημη έναρξη της Επετειακής Γενικής Συνέλευσης κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αργότερα εγκαινίασε στο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, την έκθεση αγιογραφίας της Δ.Σ.Ο. με θέμα: «Η Ανάσταση του Ιησού». Η έκθεση αποτελείται από έργα, που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού αγιογραφίας που διοργάνωσε η Δ.Σ.Ο. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εξήντα τρεις καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο. Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης είναι: «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και χριστιανικές αξίες: 25 χρόνια Δ.Σ.Ο», και λαμβάνουν μέρος περίπου 100 βουλευτές από όλο τον κόσμο, επίσημοι εκπρόσωποι 25 κοινοβουλίων, 10 κοινοβουλευτικών ομάδων και μεμονωμένες κοινοβουλευτικές προσωπικότητες.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στον χαιρετισμό του, επισήμανε πως το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το αν υπάρχει ελπίδα, καθώς όπως είπε «αυτό ρωτούν εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν από την καχεξία, τις ανισότητες, την υπανάπτυξη, κυρίως στην Υποσαχάρια Αφρική και σε άλλα μέρη».
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας άρχισαν το πρωί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων. Εκτός από τα πολιτικό κομμάτι, το οποίο είναι σημαντικό, οι Έλληνες βουλευτές που μετέχουν στη συνέλευση έχουν θέσει ζητήματα που αφορούν και στις μικρές τοπικές παραγωγές των Ορθοδόξων αλλά και στα μοναστηριακά προϊόντα, γεγονός το οποίο θα έχει θετικές συνέπειες στην πιστοποίηση αυτών των προϊόντων, όπως συμβαίνει με άλλες θρησκευτικές πιστοποιήσεις (χαλάλ, κόσερ κ.ά.).