Σε προσωρινή αναστολή της κινητοποίησής τους, στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας, προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Παναγιώτη Καραχάλιο.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, “στη σημερινή μας συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας πήραμε τις απαντήσεις, αλλά και τις αποδείξεις που ζητούσαμε σχετικά με την σύμβαση της βιομηχανίας με την Royal Sugar, και έτσι αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κινητοποίησή μας, τουλάχιστον για σήμερα, αφού τα προβλήματά μας παραμένουν”.

Υπενθυμίζεται, ότι προχθές οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ προχώρησαν στην κινητοποίηση, αμφισβητώντας τα οφέλη της σύμβασης της ΕΒΖ με την Royal Sugar. Σύμφωνα με τον κ. Βαρκάκη, ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας έδειξε στους εργαζομένους τα συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί και, μεταξύ άλλων, τους μίλησε και για τις συμπιεσμένες τιμές διεθνώς στη ζάχαρη και τα υποπροϊόντα της.

Σήμερα επανακαθορίζουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι

Από τα αποτελέσματα της σημερινής τους συνάντησης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, καθώς και με άλλα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, στις 2.30 το μεσημέρι στην Αθήνα, θα κριθεί η στάση των εργαζομένων, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρκάκης. Όπως είπε, στην συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος σειρά ζητημάτων που αφορούν την βιωσιμότητα της εταιρείας, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και άλλα εργασιακά θέματα.

Ο κ. Βαρκάκης, επανάλαβε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ βρίσκονται σε αβεβαιότητα και έντονη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι και υπενθύμισε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ είχε αναφέρει ότι η ρευστότητα της εταιρείας επαρκεί φτάνει μέχρι τον Ιούλιο. “Μετά τι θα γίνει;” αναρωτήθηκε και τόνισε ότι τον τελευταίο μήνα οι εργαζόμενοι πληρώνονται με προκαταβολές.

Παραίτηση διευθύνοντος συμβούλου

Εντωμεταξύ, παραιτήθηκε, “για λόγους υγείας και φόρτου εργασίας” από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, ο Παναγιώτης Καραχάλιος, όπως τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο κ. Καραχάλιος, παραμένει ως υπάλληλος στη βιομηχανία. Υπενθυμίζεται, ότι έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου στην ΕΒΖ ο πρώην πρόεδρος του Χ.Α, καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης.