Έκθεση Γυναικείων Συνεταιρισμών και Οικοτεχνίας διοργανώνει από αύριο μέχρι την Κυριακή, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Κοινωφέλεια” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στο Ηράκλειο και θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων με πλούσιες διατροφικές προτάσεις αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες από τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς του νησιού.

Στόχος να αναδειχθεί η συλλογικότητα, η δημιουργικότητα και η τέχνη που ακολουθούν πιστά οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί του τόπου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Σάββατο 30 Ιουνίου η Κατερίνα Γ. Τσούκη, ερευνήτρια και συγγραφέας του βιβλίου “Κρήτη…. όταν η παράδοση δημιουργεί το μέλλον! “, που παρουσιάζει τους γυναικείους συνεταιρισμούς της Κρήτης, θα μιλήσει για αυτούς. Η ημέρα θα κλείσει με τη μουσική συνάντηση των Θύμιου Μπαρδαμάσκου, Γιώργου Σταυράκη και Λευτέρη Τσιτουρη, με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

Το μεσημέρι της Κυριακής 1 Ιουλίου, προγραμματίζεται μια ακόμη συνάντηση, ένα μουσικό ταξίδι στη παράδοση, με τους Θεόφιλο Ποζίδη, Δημήτρη Ταβανίδη και Βαγγέλη Τζούφκα.