Παρότι η Φέτα έχει καταχωριθεί ως ΠΟΠ προιόν, οι παραγωγοί συνεχίζουν να απειλούνται καθώς η Φέτα αντιγράφεται μαζικά (ακόμη και μερικώς) και τα τυριά τύπου φέτα (λευκό τυρί άλμης) έχουν κατακλύσει την παγκόσμια αγορά.

Η ανάγκη προώθησης του αυθεντικού τυριού καθίσταται επιτακτική και με περιθώρια εμπορικής εκμετάλλευσης εξαιρετικά υψηλά. Η στιγμή, σύμφωνα με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, είναι κατάλληλη για να ενταθούν οι προσπάθειές προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η Φέτα ΠΟΠ επιτυγχάνει παγκόσμια διείσδυση.

Στις χώρες της ΕΕ
Τα προϊόντα ΠΟΠ απολαμβάνουν μεγάλη προστασία και είναι χρήση ως συστατικού σε συνταγές, τη συντήρηση και τη θρεπτική αξία για την υγεία και τη μακροζωία. Η χρήση του σλόγκαν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «ENJOY. It’s from Europe» θα ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.
– Να επιτευχθεί διψήφια αύξηση στις εξαγωγές της Φέτας ΠΟΠ στις αγορές-στόχο στο σύνολό τους. Σε μια ήδη μεγάλη αγορά, η οποία έχει πλημμυρίσει με απομιμήσεις φέτας, η μετατόπιση της ζήτησης από τις απομιμήσεις στη Φέτα ΠΟΠ,
ως συνέπεια των καλά σχεδιασμένων επικοινωνιακών δραστηριοτήτων, θα οδηγήσει σε αύξηση του μεριδίου της αγοράς και κατ’ επέκταση αύξηση των εξαγωγών, αύξηση της παραγωγής γάλακτος και των εισοδημάτων των κτηνοτρόφων, ενισχύοντας έτσι σημαντικά τον πρωτογενή τομέα της χώρας.


Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα δύο προγράμματα υποστηρίζουν ο ΣΕΒΓΑΠ, ο ΣΕΚ, ο ΟΔΙΠΠΑΦ, η Ένωση Παραγωγών Θεσσαλίας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Κκτηνοτρόφων Θεσσαλίας, η Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων και η Trade Thessalia Lactis – Εταιρεία Πωλήσεων & Διανομής Γαλακτοκομικών Προϊόντων Θεσσαλίας, με την πείρα και την τεχνογνωσία τους, προκειμένου να υλοποιηθεί μια επιτυχημένη εκστρατεία με σημαντικά αποτελέσματα στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τις πωλήσεις της Φέτας ΠΟΠ, η οποία θα επιφέρει υψηλή απόδοση επένδυσης.