Έντονες αναταράξεις συνεχίζει να δημιουργεί το μακεδονικό ζήτημα στο πολιτικό σκηνικό ενώ είναι σ΄ εξέλιξη ζυμώσεις για ευρύτερες συνεργασίες, που δεν αφορούν μόνο στο Ποτάμι, αν και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο.

Της Άννας Στεργίου

Οι κλυδωνισμοί στους ΑΝΕΛ είναι έντονοι μετά και την αποχώρηση Λαζαρίδη ενώ και στο κυβερνητικό σχήμα αναζητούν συμμάχους για την επόμενη ημέρα. «Είναι αδιανόητο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να θεωρεί ότι η εθνική ευαισθησία, ο πατριωτισμός και η προσπάθεια υπεράσπισης της Μακεδονίας μας, είναι αποτέλεσμα χρηματισμού ή διαπλοκής. Αποτέλεσμα χρηματισμού και

διαπλοκής είναι η εγκατάλειψη των ιδεωδών και των εθνικών δικαίων της
πατρίδας. Επομένως, αλλού θα πρέπει να κατευθύνονται αυτές οι κατηγορίες.

Δεν θα ανοίξω διάλογο. Αφήνω τον Πάνο Καμμένο να πορευτεί μόνος του σε αυτόν τον πολιτικό κατήφορο που επέλεξε», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο παραιτηθείς κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
και τέως τομεάρχης Αγροτικού, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης.

Ήδη ανοίγματα σε άλλες πλευρές έχουν κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης τις προηγούμενες ημέρες ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Το Μακεδονικό ζήτημα εξακολουθεί να πυροδοτεί αναταράξεις και στα υπόλοιπα κόμματα καθώς κι ο Λευτέρης Αυγενάκης, γενικός γραμματέας της ΝΔ, μιλά για πιέσεις. Στη σκιά όλων αυτών των εξελίξεων και των αλλαγών με την αποχώρηση Σταύρου Θεοδωράκη από το Κίνημα Αλλαγής συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία Τσίπρα ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για κυβερνητικές συνεργασίες το επόμενο διάστημα.