Τη δέσμευση ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των 212 εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, έλαβε αντιπροσωπεία τους, που συναντήθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης, 28 Ιουνίου, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και άλλα στελέχη του υπουργείου.

Τα παραπάνω τόνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Βαρκάκη, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση από πλευράς του υπουργείου, ενημέρωσαν τους εργαζομένους της ΕΒΖ ότι βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για τη βιομηχανία – που πλέον είναι ακέφαλη – λέγοντάς τους πως «έχουμε κάποιους κατά νου και το θέμα θα κλείσει άμεσα».

Περαιτέρω, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρκάκη, οι συμμετέχοντες στη εν λόγω συνάντηση στην Αθήνα, από πλευράς του υπουργείου, επανέλαβαν στους εργαζομένους της ΕΒΖ ότι είναι μονόδρομος η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο της βιομηχανίας και τους ενημέρωσαν ότι η μόνη κατατεθειμένη επίσημη πρόταση είναι αυτή της Innovation Brain του Luckas Fecker.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε ο κ. Βαρκάκης, τους ενημέρωσαν ότι για την επόμενη μέρα προγραμματίστηκε συνάντηση με εκπρόσωπο ενός άλλου υποψήφιου επενδυτή, βρετανοαμερικανικών συμφερόντων, από τον οποίο και θα ζητηθεί να καταθέσει άμεσα επίσημα πρόταση, εφόσον ακόμη υπάρχει ενδιαφέρον για την ΕΒΖ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρκάκης, έκανε επίσης γνωστό, ότι τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης επανέλαβαν την πρόθεση της κυβέρνησης για συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ, αλλά και της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα.