Χαμόγελα στον Θεσσαλικό κάμπο από το ενδιαφέρον που δείχνει η αγορά για την προμήθεια σκληρού σίτου. Δεν είναι μόνο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου που αγοράζει με 21 λεπτά/κιλό, αλλά γενικότερα η αγορά αναζητά το θεσσαλικό ποιοτικό σιτάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της eleftheria.gr, και ο Συνεταιρισμός Χάλκης αγοράζει σιτάρι με 21 λεπτά (στην πόρτα του), ενώ τις τελευταίες μέρες και οι ιδιώτες επιδιώκουν συμφωνίες στην παραπάνω τιμή.

Η φετινή συγκυρία είναι ευνοϊκή για τους Λαρισαίους παραγωγούς, καθώς η ποιότητα είναι άριστη (η καλύτερη των τελευταίων ετών), ενώ στον αντίποδα στην Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία), λόγω καιρικών συνθηκών υπάρχει απώλεια παραγωγής και υποβάθμιση ποιότητας. Αρκεί να αναφερθεί ότι η φετινή εγχώρια παραγωγή ανέρχεται στους 800.000 τόνους, ενώ πέρυσι η αντίστοιχη παραγωγή έφθανε το 1,2. εκ τόνους.

Οι ανάγκες της ελληνικής αγοράς υπολογίζονται σε 500.000 τόνους και σίγουρα συμφέρει έναν αλευρόμυλο να προμηθευθεί ελληνικό σιτάρι στις παραπάνω τιμές, παρά να εισάγει το υποβαθμισμένο με τιμές 28-29 λεπτά. Κι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε Χαλκιώτης παραγωγός «γιατί φέτος να μην πληρωθεί το καμπίσιο σιτάρι με 24 λεπτά, όπως πέρυσι το αντίστοιχο της Κοζάνης;».