«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να προχωρήσει η συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών), χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού», διεμήνυσε ο Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας πως δεν θα επιτρέψει να έρθει η συμφωνία στη Βουλή χωρίς δημοψήφισμα ή εκλογές.

«Ως πρόεδρος ΑΝΕΛ, παίρνω την ευθύνη και λέω ότι δεν πρόκειται να έρθει προς κύρωση η συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Αυτός θα αποφασίσει. Είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα . Εκτός αν έρθει με 180 ψήφους, δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλάξουν στάση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε:

«Η προϋπόθεση για πρόκληση ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση από τη Βουλή των Σκοπίων της συμφωνίας των Πρεσπών Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Ιβανόφ».

«Δεν έχει καμία εξέλιξη στο ΝΑΤΟ η συμφωνία των Πρεσπών. Προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για είσοδο στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις (δημοψήφισμα, ψήφιση συνταγματικών αλλαγών)», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και σημείωσε πως «οποιαδήποτε πρόσκληση της ΠΓΔΜ από το ΝΑΤΟ θα είναι υπό την προϋποθέσεις να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που προβλέπει η συμφωνία Οι προσδοκίες που προσπαθεί να καλλιεργήσει στη χώρα τους ο Ζάεφ, είναι δικό τους θέμα. Εγώ δεν θα πήγαινα στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να παραβιάσω τη συμφωνία. Είναι κακή, δεν τη δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω. Αν έρθει αυτή η συμφωνία με 151 βουλευτές, θα πάω στον ΠτΔ και θα πω “αίρω τη στήριξη αυτής της κυβέρνησης”».