Στο κυνήγι των βιώσιμων και υγιεινών συστημάτων διατροφής για την κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών, κυρίως των καταναλωτών των μεγαλουπόλεων, η γεύση των παραγόμενων λαχανικών και εν συνεχεία των γευμάτων μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η υδροπονική καλλιέργεια ωστόσο υπόσχεται ότι μπορεί να καλύψει αυτή τη ζήτηση με νόστιμα και ποιοτικά λαχανικά.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε τις προάλλες ένα πρωτότυπο «ζωντανό» σάλατ μπαρ με την ονομασία LOKAL και το οποίο βασίζεται σε ένα κάθετο υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας.

Στα πλαίσια της καινοτόμου παρουσίασης οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τρεις διαφορετικές σαλάτες όλες με λαχανικά που παράγονταν και συγκομίζονταν εκείνη τη στιγμή και τα οποία συνοδεύονται από ντρέσινγκ φτιαγμένα από σπιρουλίνα και φύκια.

Το γεγονός ότι η μέθοδος της υδροπονίας αναπτύσσει τα φυτά έως και τρεις φορές πιο γρήγορα από τη συμβατική, αλλά και το ότι η καλλιέργεια των λαχανικών γίνεται χωρίς χώμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αλλά μόνο με τη χρήση νερού, την καθιστούν ιδανική μέθοδο για τη συγκεκριμένη ιδέα.