Επιστολή προς την πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Κατερίνα Ιγγλέζη απέστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Βράντζα ζητώντας να συζητηθούν οι αποφάσεις για την κατασκευή αιολικών πάρκων στα διοικητικά όρια του δήμου Αγράφων, στο αρμόδιο κοινοβουλευτικό όργανο.

Όπως λέει η βουλευτής με τις υπουργικές αποφάσεις, δόθηκε η άδεια για την κατασκευή δυο αιολικών πάρκων στην περιοχή των Αγράφων. Πιο συγκεκριμένα, ένα πάρκο ισχύος 40 MW, στη θέση «Μιχός–Βοϊδολίβαδο-Απέλινα» και ένα δεύτερο, ισχύος 46 MW, στη θέση «Γραµµένη–Τούρλα–Καρνόπι» και τα δύο στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγράφων.

Τα συγκεκριμένα έργα, έχουν πάρει την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγράφων, τα τοπικά συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγράφων και Βραγκιανών αλλά και της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ωστόσο, όπως εξηγεί η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, «η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων του νομού Ευρυτανίας και του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι διαφωνούν με την κατασκευή των πάρκων και έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ. Το μέγεθος των έργων, και οι διαφαινόμενες, σοβαρές συνέπειες στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον των Αγράφων, είναι η κύρια αιτία των αντιδράσεων», τονίζει.
Επειδή το ζήτημα, όπως λέει, δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής αλλά γενικότερα πολιτικής και περιβαλλοντικής προσέγγισης, θα πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, ώστε να ενημερωθούν και οι βουλευτές και οι κάτοικοι για τον χωροταξικό και ενεργειακό σχεδιασμό σε ό, τι αφορά στις ΑΠΕ και την αιολική ενέργεια.