Η τελευταία φάση για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των 4 παγιδευμένων παιδιών και του προπονητή τους ολοκληρώθηκε στην Ταϊλάνδη.

Με τον πρωθυπουργό της χώρας να επισκέπτεται την περιοχή ώστε να ενισχύσει το ηθικό των συμμετεχόντων στην διάσωση, 19 μέλη της ομάδας, που επιχειρεί εισήλθαν στο σπήλαιο.

Μέσα σε λίγες ώρες οι διασώστες είχαν βγάλει ήδη τρία από τα παιδιά, χωρίς όμως να τα μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο όπως έκαναν τις πρώτες φορές.

Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης, ώρα Ελλάδας και Κύπρου, διασώθηκε το τελευταίο παιδί και ο προπονητής, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιχείρηση. Οι «βατραχάνθρωποι» της Ταϊλάνδης ήταν αυτή που ανακοίνωσαν το ευχάριστο νέο.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε πως στα παιδιά είχε χορηγηθεί αγχολυτικό φάρμακο για να κάνουν τη διαδρομή με τους δύτες και όχι αναισθητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για τουλάχιστον επτά ημέρες ενώ θα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση για αρκετά μεγάλο διάστημα.