Ο Αντρές Ινιέστα θα μείνει στην Ιστορία ως ένας από τους καλύτερους μέσους που αγωνίστηκαν στα γήπεδα. Ο 34χρονος σταρ αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ισπανίας, όμως δεν κρεμά τα παπούτσια του, καθώς ανακοίνωσε ότι την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στην Βισέλ Κόμπε. Η συμφωνία του με την ιαπωνική ομάδα, πάντως, του αποφέρει σημαντικά οφέλη και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Με την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην ιαπωνική ομάδα οι μετοχές της εταιρείας παραγωγής κρασιού που έχει ο Ισπανός μέσος, Bodega Iniesta, σημείωσαν πραγματικό… ράλι στο χρηματιστήριο, ενώ τώρα ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα φέρεται να συζητάει να πουλήσει και μερίδιο στα νέα του αφεντικά.

«Το κρασί ήταν πάντα παράδοση στην οικογένειά μας, αλλά δεν είχαμε πάντοτε την οικονομική δυνατότητα να στήσουμε ένα οινοποιείο μέχρι τη στιγμή που ο Αντρές μπήκε στον χώρο του ποδοσφαίρου» δηλώνει ο Χοσέ Αντόνιο Ινιέστα, πατέρας του μεγάλου άσου, και συνεχίζει «στόχος μας ήταν πάντα να κάνουμε αυτό που μας αρέσει χωρίς απαραίτητα να βγάζουμε χρήματα».

Η «ναυαρχίδα» των προϊόντων της Bodega Iniesta είναι το κρασί «Minuto 116», το οποίο θυμίζει σε όλους τη στιγμή που ο Αντρές Ινιέστα σκόραρε το χρυσό γκολ στον τελικό του 2010 δίνοντας τον τίτλο του Μουντιάλ στην Εθνική Ισπανίας. Αποτελεί, λοιπόν, το βασικό προϊόν στο οποίο η εταιρεία βασίζεται για να εισέλθει σε αγορές όπου το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές.

Το οινοποιείο παρήγαγε 1,2 μπουκάλια το 2017, δηλαδή ποσοστό 500% μεγαλύτερο από το 2010 κι ενώ πριν από επτά χρόνια η Ισπανία ήταν η μοναδική αγορά όπου κυκλοφορούσαν τα προϊόντα, τώρα το 60% του ετήσιου εισοδήματος έρχεται από το εξωτερικό.