Εκτενές δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Μετά το Ασύρτικο, τα ελληνικά κρασιά οδεύουν για διάκριση», φέρει η διαδικτυακή έκδοση της κορυφαίας αμερικανικής εφημερίδος «The New York Times».

Στο δημοσίευμα, το οποίο αφορά γευσιγνωσία ελληνικών κρασιών, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι η Σαντορινιά ποικιλία του Ασύρτικου εμφανίζεται ως η πλέον δημοφιλής μεταξύ των ελληνικών λευκών οίνων στην αμερικανική αγορά.

«Έχει υπάρξει μία σημαντική αύξηση στις πωλήσεις ελληνικού οίνου στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα λευκού», επισημαίνει η κα. Σοφία Περπερά, διευθύντρια του Ελληνικού Γραφείου Οίνου – Β. Αμερικής, το οποίο αποτελεί εμπορικό οίκο. «Η πιο θερμή κατηγορία, όμως, είναι το ασύρτικο», προσθέτει.

Πολλοί, που θεωρούν τον εαυτόν τους ως οινόφιλο, εκτιμούν πως το ασύρτικο εντάσσεται στα λεγόμενα «εξωτικά» κρασιά και για τον λόγο αυτόν ο συντάκτης του δημοσιεύματος, Eric Asimov από κοινού με την , Florence Fabricant και τους Matthew Conway, γενικό διευθυντή και διευθυντή τμήματος ποτοποιίας του οίκου Marc Forgione και τον Joe Robitaille, επικεφαλής Οινοχόο στα Μπάρ Boulud και Boulud Sud, πλησίον του κέντρου Λίνκολν, προχώρησαν σε γευσιγνωσία άλλων ελληνικών κρασιών, ουδέν εκ των οποίων χαρακτήρισαν αρνητικά.

Ωστόσο, κατέληξαν στην εκτίμηση ότι το «ασύρτικο» καλύπτει μία ιδιαίτερη «γωνιά» της αγοράς οίνου και απέδωσαν και σε αυτήν την παράμετρο την επιτυχία που γνωρίζει στις ΗΠΑ.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ