Η AgroFresh, παγκόσμιος ηγέτης στον κόσμο της “έξυπνης φρεσκάδας”, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πλατφόρμας FreshCloud, μια λύση που βασίζεται σε δεδομένα, με γνώμονα τη γνώση, για την παρακολούθηση της ποιότητας των προϊόντων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Η πρωτοβουλία κατέστη δυνατή από την εξαγορά της Verigo από την AgroFresh, μια εταιρεία Internet of Things (IoT) που προσφέρει διατερματική ορατότητα και διαχείριση της εφοδιαστικής ψυκτικής αλυσίδας.

Η απόκτηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα προς την επίτευξη της δέσμευσης της AgroFresh για βελτίωση της ποιότητας των φρούτων και μείωση των απορριμμάτων τροφίμων. Χάρη στη χρήση από την FreshCloud των προβλέψεων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, τα προϊόντα μπορούν να παραδοθούν στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο πιο αποτελεσματικά.

“Καθώς ο κόσμος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτημένος από τα δεδομένα, η δέσμευσή μας για υψηλής ποιότητας φρέσκα προϊόντα απαιτεί όχι μόνο την καλύτερη χημεία και τεχνογνωσία αλλά και την καλύτερη τεχνολογία πληροφορικής για να εξασφαλίσουμε φρεσκάδα στην αλυσίδα εφοδιασμού και αυξημένη διοικητική αποτελεσματικότητα για την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AgroFresh Jordi Ferre. “Το FreshCloud κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και μας βοηθά να υλοποιήσουμε την αδιάκοπη αποστολή μας να αποτρέψουμε τα παγκόσμια σπατάλη τροφίμων και να διατηρήσουμε τους πόρους του πλανήτη μας”.

Η τεχνολογία του Verigo αποτελεί τώρα το θεμέλιο της FreshCloud Transit Insights. Η εξαγορά συνέβαλε επίσης στην ανανέωση της προσφοράς AdvanStore της AgroFresh, η οποία τώρα μεταγλωττίζεται με FreshCloud Storage Insights. Προηγουμένως, οι πελάτες SmartFresh της AgroFresh είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε δεδομένα αποθηκευτικού χώρου, αλλά τώρα διαθέτουν πιο εξελιγμένη διανομή και κινητή διασύνδεση για τη διαθεσιμότητα δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Μια άλλη πρωτοποριακή καινοτομία που θα αποτελέσει μέρος της πλατφόρμας FreshCloud είναι η FreshCloud Predictive Screening, προβλέπει τον κίνδυνο εμφάνισης διαταραχών κατά την αποθήκευση, με ανάλυση της γονιδιακής έκφρασης στην εμπορική συγκομιδή, με αποτέλεσμα πιο ενημερωμένες αποφάσεις διαχείρισης της αποθήκευσης.

“Το FreshCloud υποστηρίζει προϊόντα υψηλότερης ποιότητας από το αγρόκτημα έως τον καταναλωτή, αφαιρώντας μεγάλο μέρος των εικασιών σε όλη την αλυσίδα αξίας, με αποτέλεσμα την κατανόηση σε πραγματικό χρόνο, τη βελτίωση των μετρήσεων ποιότητας και τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων”, δήλωσε ο Tilo Gomez, διευθυντής ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της AgroFresh.