«Η καρδιά της φέτας» χτυπά στην Ελασσόνα το διάστημα 14-16 του μηνός, στη Γιορτή Φέτας που διοργανώνουν και φέτος ο Δήμος Ελασσόνας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Πρόκειται για μια διοργάνωση πανευρωπαικού χαρακτήρα που στόχο έχει την προβολή, τη στήριξη και την προστασία της φέτας.

“Η Ελασσόνα είναι η μεγαλύτερη περιοχή της χώρας στους τομείς της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας” υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος της περιοχής Ν. Ευαγγέλου και συνέχισε «θέλουμε να δώσουμε και να πάρουμε την προστιθέμενη αξία στο προϊόν που παράγουμε».

«Η περιφέρεια Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διοργάνωση αυτή που αφορά το μεγαλύτερο ΠΟΠ προϊόν, με τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία» τόνισε, όπως αναφέρει η ert.gr, από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, σημειώνοντας επίσης με έμφαση πως «η Ελασσόνα βγαίνει μπροστά για όλη τη χώρα, στην προβολή και προστασία της φέτας».

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει ημερίδες για τη φέτα, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.