Τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων επισκέφθηκε η υφυπουργός Ολ. Τελιγιορίδου. Τα μείζονα θέματα της ελληνικής κτηνοτροφίας έθεσε ο Π. Σατολιάς.

Συμμετέχοντας στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καλαβρύτων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου , σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου είχε την ευκαιρία, στην ενότητα για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, να παρουσιάσει τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία του ΥπΑΑΤ, στο επίκεντρο της οποίας έχει τεθεί η προσπάθεια ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών, ταυτόχρονα όμως να ενημερωθεί τόσο για τα προβλήματα και τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων όσο και για τα δομικά και ουσιώδη ζητήματα του αγροτικού χώρου, από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Ιδιαίτερα, κατά την επίσκεψή της στα γραφεία και τις λοιπές εγκαταστάσεις του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΕΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς άδραξε την ευκαιρία να θέσει αναλυτικά στην υφυπουργό όλα τα ζητήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας και ειδικότερα το τεράστιο πρόβλημα με τις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος και την Παρασκευή με αυτό φέτας και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων «ελληνικής ταυτότητας», τις μονομερείς παραβιάσεις συμφωνιών στο αιγοπρόβειο γάλα, τις αθέμιτες παρεμβάσεις διαδικασίας παραγωγής φέτας (υπερδιήθηση), το θέμα της Διεπαγγελματικής κ.α.

Φυσικά, ο κ. Σατολιάς υπενθύμισε τις διαρκείς παρεμβάσεις απ’ τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ σε όλα αυτά τα ζητήματα, όπως και τις προτάσεις που ο φορέας έχει καταθέσει, ώστε να στηριχθεί άμεσα και ουσιαστικά η Ελληνική Κτηνοτροφία και να προστατευτεί η φέτα.
Σημειώνουμε ότι ήτα η πρώτη επίσκεψη της κας Ολυμπίας Τελιγιορίδου, με τη νέα της ιδιότητα, σε Συνεταιρισμό.

Η υφυπουργός γνώρισε τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον διευθυντή συνεταιρισμού κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο για τη διαδικασία παραγωγής της φέτας και των άλλων περίφημων τυριών των Καλαβρύτων.