Η Fyffes, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας μπανάνας στην Ευρώπη και κορυφαίος έμπορος βιολογικών και μπανάνας Fairtrade, εορτάζει την 130η επέτειό της αυτό το μήνα.

Ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου 1888 όταν η πρώτη μπανάνα που προσφέρθηκε ποτέ για πώληση υπό την επωνυμία Fyffes πωλήθηκε στο Covent Garden του Λονδίνου. Ακολούθησε επίσκεψη από τον νεαρό Edward Watham Fyffe, ο οποίος ενθουσιάστηκε από τον κόσμο των τροπικών φρούτων, κυρίως από την μπανάνα που εισήγαγε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποκτώντας το 1986 από τους εισαγωγείς φρούτων την Dundalk, η McCann Fyffes- και τώρα μέρος της ιαπωνικής εταιρίας Sumitomo Corporation – έχει καταστεί πολυεθνική μάρκα με ετήσιο κύκλο εργασιών 1,2 δισ. ευρώ.

Η αλυσίδα εφοδιασμού
Με τους εταίρους της στις τροπικές περιοχές – και μια αλυσίδα εφοδιασμού που συνδέει την Κεντρική Αμερική και την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας ότι το προϊόν καλλιεργείται, συγκομίζεται, μεταφέρεται και ωριμάζεται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες – η εταιρεία θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει φρούτα υψηλής ποιότητας για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Συνεργάτες παραγωγής
Παράλληλα με την πρώτη επωνυμία φρούτων στον κόσμο, η Fyffes κατατάσσεται επίσης ως εισαγωγέας με τον υψηλότερο αριθμό πιστοποιημένων παραγωγικών συνεργατών παγκοσμίως, μερικοί από τους οποίους έχει συνεργαστεί εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Το πρωτοποριακό πνεύμα για το οποίο αναγνωρίζεται ο Fyffes εξακολουθεί να υπάρχει στην εταιρεία σήμερα – ιδιαίτερα εμφανές στις μακρόχρονες συνεργασίες του με αρκετούς μεγάλους και μικρούς καλλιεργητές.

Με φιλανθρωπικές οργανώσεις, κοινοτικές οργανώσεις και ιδρύματα όπως το The Fundauniban της Κολομβίας, ο Fyffes έχει δεσμευτεί,όπως σημειώνει το FreshPlaza.com, να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των καλλιεργητών μέσω πολλών διαφορετικών έργων. Αυτές περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές και κοινοτικές πρωτοβουλίες, μεγάλης κλίμακας προγράμματα στέγασης, έργο αναδάσωσης στην Κόστα Ρίκα και πρωτοβουλία πλαστικής ανακύκλωσης με σχολείο στο Belize.