Είναι θέμα ωρών η μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ του ΟΠΑΠ και της STOIXIMAN που εκ των πραγμάτων θα αλλάξει τα δεδομένα σε Ελλάδα και εξωτερικό στο χώρο της στοιχηματικής επιχειρηματικότητας. Οι υπογραφές θα πέσουν μέσα στην εβδομάδα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα κύρια σημεία της συμφωνίας είναι τα εξής:

Δημιουργείται στρατηγική συνεργασία ΟΠΑΠ-Stoiximan. Φτιάχνεται έτσι ένα άκρως ανταγωνιστικού σχήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σημειωτέον ότι η Stoiximan κρατάει στα σκήπτρα σε Ρουμανία και Κύπρο, ενώ από τον περασμένο Ιούνιο δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στις αγορές της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Στο big deal ανάμεσα στον ΟΠΑΠ και στη Stoiximan δεν συμμετέχει ο κ. Μπόμπολας και ως εκ τούτου τη θέση του παίρνει ένας αμιγώς θεσμικός επενδυτής.

Το management της Stoiximan παραμένει αυτόνομο και αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που η συμφωνία είναι ελκυστική και για τις δυο πλευρές. Επόμενος σταθμός, η περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και η επιτάχυνση επέκτασης στο εξωτερικό.

Οι υπάρχοντες μέτοχοι αύξησαν ιδιοκτησιακά το ποσοστό τους και η επόμενη μέρα τους βρίσκει ισχυρότερους. Το ίδιο ισχύει και για το νέο σχήμα ενόψει οριστικής ρύθμισης νομικού πλαισίου και έντασης ανταγωνισμού από Ελλάδα και εξωτερικό (πχ Bet365)

Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία είναι win win ενώ κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι ο Δημήτρης Μάρης βγαίνει προφανώς ενισχυμένος από τη συμφωνία σε όλα τα επίπεδα.