Ο «Ξενοφών» στο πέρασμά του από την Τριφυλία δεν άφησε (σχεδόν) τίποτα όρθιο, καθώς «τσάκισε» καλλιέργειες, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και ο ισχυρός αέρας «σάρωσε» δέντρα σε τοπικές κοινότητες.

Στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας άμεση ήταν η κινητοποίηση ώστε να υπάρξει γρήγορη ενημέρωση και καταγραφή της κατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν και να γίνει εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν, κυρίως στις ελιές, αλλά και σε άλλες καλλιέργειες.

Από την πλευρά των κατοίκων και παραγωγών υπάρχουν φόβοι ότι κατά τόπους έχουν προκληθεί μεγάλες και σοβαρές ζημιές που φτάνουν μέχρι και το 80% της παραγωγής. Συγκεκριμένα, στην Τοπική Κοινότητα Χριστιανούπολης οι παραγωγοί είδαν χθες τα χωράφια τους με ελαιόδεντρα να είναι «στρωμένα» με τον ελαιόκαρπο που έπεσε από τον ισχυρό άνεμο που έπνεε.

Στη Χριστιανούπολη επίσης καταστροφές μεγάλες υπέστησαν και χωράφια με κυδωνιές.

Σύμφωνα δε με τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας, Μπάμπη Αλεξόπουλο, οι ζημιές φτάνουν στο 80% και οι παραγωγοί ήδη έχουν περιέλθει σε απόγνωση, ενώ αγωνιούν για το τι μπορεί να συμβεί σήμερα που υπάρχει ο φόβος για συνέπειες στην περιοχή από το μεσογειακό κυκλώνα «Ζορμπάς».
gargalianoionline.gr