Το μέλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, Νίκος Κουρκούτας, μιλώντας στην ΕΡΤ, κάλεσε τους βαμβακοπαραγωγούς της Θράκης να περιμένουν για να ανέβει η τιμή του βάμβακος και μετά να κλειδώνουν την τιμή τη στιγμή που είναι πιο συμφέρουσα γι’ αυτούς, καθώς τους δίνεται αυτή η δυνατότητα από κάποια εκκοκκιστήρια.

«Αυτό σίγουρα δεν συμβαίνει στην αρχή της συγκομιδής του προϊόντος» όπως επισήμανε.

Ο κ. Κουρκούτας κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς με το Βαμβάκι να είναι προσεκτικοί, καθώς βγήκαν στην αγορά νέες Μηχανές συλλογής -Στρίπερ- οι οποίες «σκουπίζουν» στην κυριολεξία το χωράφι, ενσωματώνοντας πολλές ξένες ύλες, οι οποίες προκαλούν υποβάθμιση της ποιότητας του βαμβακιού.

Μάλιστα στην πρόσφατη συνάντηση της Διεπαγγελματικής με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη, το θέμα τέθηκε επί τάπητος, με τον υφυπουργό να δίνει στοιχεία στην ΕΛΑΣ, για την απαγόρευση τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τέσσερις ημερίδες στην Επικράτεια από την Διεπαγγελματική

Επίσης ο κ. Κουρκούτας αποκάλυψε πως η Διεπαγγελματική Βάμβακος σχεδιάζει να λειτουργήσει και ιστοσελίδα με όλες τις εξελίξεις γύρω από το Βαμβάκι σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μάλιστα επεσήμανε πως και φέτος η Διεπαγγελματική θα υλοποιήσει 4 ημερίδες καλύπτοντας όλη την Ελληνική Επικράτεια, σε Θεσσαλία, Στερεά Μακεδονία και Θράκη, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στις πρώτες σκέψεις για την διοργάνωση της ημερίδας στη Θράκη, έρχεται η Νέα Ορεστιάδα.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως συνεχίζει τα θετικά της βήματα η προσπάθεια πιστοποίησης ως Ευρωπαϊκό Βαμβάκι, (Eu cotton, έτσι όπως θα αναφέρεται πλέον το Ελληνικό και Ισπανικό βαμβάκι, μετά την ένωση δυνάμεων των δύο Διεπαγγελματικών οργανώσεων Ελλάδας και Ισπανίας, ως συνομοσπονδία Ευρωπαϊκού βαμβακιού.