Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο δημιουργός της αυτοκρατορίας της easyGroup

Ύστερα από περίπου δυο χρόνια αναζήτησης, ο κύπριος επιχειρηματίας εντόπισε ακίνητο που πληροί τις προϋποθέσεις του για να στεγάσει το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας easyfoodstores στο κέντρο της Αθήνας και βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες για την επίτευξη συμφωνίας.

Όπως ανέφερε ο Αθήνα 98,4, την επίσπευση της έλευσης των easyFoodstores στην πρωτεύουσα γνωστοποίησε ο ίδιος ο ο κ. Χατζηιωάννου στο περιθώριο της εκδήλωσης για την οικονομική ενίσχυση των συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι (το Stelios Philanthropic Foundation θα δώσει από 5.000 ευρώ βοήθημα στους συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς της 23ης Ιουλίου).

Τα easyFoodstores, τα λεγόμενα και «σούπερ μάρκετ των φτωχών», ξεκίνησαν στη Βρετανία και διαθέτουν είδη διατροφής σε πολύ χαμηλές τιμές (30-40 λεπτά).
Ο σερ Στέλιος είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να φέρει τα easyFoodstores στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2016.

«Τα easyFoodstore λειτουργούν στο Λονδίνο και σκέφτομαι να φέρω το συγκεκριμένο brand στην Ελλάδα. Βλέποντας την ανάγκη αυτών των ανθρώπων, εκτιμώ ότι αν έχεις 100 προϊόντα, όλα μακράς διαρκείας, σε μια τιμή 35-40 λεπτά, σίγουρα αυτό θα έχει μεγάλη ανταπόκριση. Το έχω σκεφτεί… easyFoodstore στην Ελλάδα» είχε δηλώσει τότε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι δεν είχε αποφασίσει αν θα το έκανε στο κέντρο της Αθήνας ή στον Κηφισό.

Όταν εγκαινιάστηκε το πρώτο easyFoodstore στο Λονδίνο, το κατάστημα είχε ξεπουλήσει μέσα σε 4 μόλις ώρες και αναγκάστηκε να κλείσει πριν από το τέλος της ημερήσιας λειτουργίας του, καθώς δεν είχε πια άλλα προϊόντα στα ράφια.