Τα πρώτα ισπανικά μανταρίνια βρίσκονται ήδη στην αγορά.

Η Ιταλία αναμένει καλή πρώιμη συγκομιδή κλημεντίνης
Οι εκτιμήσεις για τον κόλπο του Taranto είναι καλές. Μιλάμε για ένα εξαιρετικό εμπορικό έτος όσον αφορά τόσο την ποιότητα όσο και τον όγκο.  Για τις κλημεντίνες αναμένεται απόδοση 20%. Η σημαντικότερη αγορά αυτού του καρπού είναι η λιανική πώληση και οι εξαγωγές. Οι ιταλικές κλημεντίνες βρίσκουν το δρόμο τους σε χώρες όπως η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουκρανία, η Ρουμανία και τα κράτη της Βαλτικής.

Ισπανία: περισσότερα μικρά και μεσαία μεγέθη πρώιμων μανταρινιών
Στη Βαλένθια, στις αρχές Αυγούστου υπήρξε ένα μικρό κύμα καύσωνα. Εκτός από αυτό, το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν πολύ ζεστό. Αυτός ο καιρός ήταν ευεργετικός για τις πρώιμες ποικιλίες μανταρινιών όπως το Iwasaki, Okitsu και Owari. Φέτος, οι παραγωγοί σε αυτήν την περιοχή της Ισπανίας ελπίζουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες του προηγούμενου έτους. “Αναμένουμε σημαντικά υψηλότερες ποσότητες από ό, τι πέρυσι”, λέει ένας από τους εμπόρους.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ένας έμπορος είπε ότι η ποιότητα είναι καλή, παρόλο που φαίνεται να υπάρχει μεγάλος αριθμός μικρών και μεσαίων μεγεθών που συγκομίζονται. «Αναμένουμε μεγαλύτερη πίεση στις τιμές φέτος», είπε.

Εν τω μεταξύ, άρχισε επίσης η συγκομιδή των Clemen Rubis, Marisols και Oronuls. Η απόδοση του τρέχοντος έτους είναι πιο καλή από ό, τι πέρυσι. Στη Βαλένθια, τη μεγαλύτερη καλλιεργητική περιοχή, προβλέπεται αύξηση 21,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Υπάρχει, ωστόσο, μια αφθονία μικρών μεγεθών που δεν είναι κατάλληλες για εξαγωγή. Ως εκ τούτου, οι εξαγωγείς εκτιμούν ότι η απώλεια του όγκου ανέρχεται σε 10%. Η έναρξη της σεζόν καθίσταται όλο και πιο περίπλοκη για τα ισπανικά μανταρίνια κάθε χρόνο. Υπάρχει επίσης μια επικάλυψη εποχών με τα Nadercott, Clemcott, Tango και Orri από το Νότιο Ημισφαίριο.

Η συγκομιδή ξεκινάει στην Τουρκία
Εδώ, η συγκομιδή έχει μόλις αρχίσει. Αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο. Σε γενικές γραμμές, η τουρκική περίοδος εσπεριδοειδών τελειώνει τον Μάιο, με εξαίρεση το μανταρίνι. Αυτός ο καρπός εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Οι σημαντικότερες αγορές είναι στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Βόρεια Αμερική και την Άπω Ανατολή.

Η γαλλική σεζόν δεν έχει αρχίσει ακόμα
Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μανταρίνια και κλημεντίνες στη γαλλική αγορά. Η σεζόν θα ξεκινήσει πραγματικά στο τέλος αυτού του μήνα. Από τις 20 Οκτωβρίου, οι κλημεντίνες από την Κορσική θα φθάσουν στην αγορά. Αυτά έχουν ΠΓΕ (προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη) και είναι δημοφιλείς μεταξύ των Γάλλων καταναλωτών. «Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα ενός προϊόντος, τόσο πιο δημοφιλής είναι», λέει ένας έμπορος σε αυτή τη χώρα.

Οι Κάτω Χώρες: Περισσότερα και ιδιαίτερα τα μικρότερα μανταρίνια
Η κατανάλωση μανταρινιών υπέστη σημαντικό χτύπημα το καλοκαίρι. Αυτή η πτώση οφείλεται στον ζεστό καιρό.
Οι ολλανδοί εισαγωγείς δεν είναι ικανοποιημένοι με την ξινή γεύση των πρώτων ισπανικών μανταρινιών. Φέτος αναμένονται περισσότερα, και μάλιστα πιο μικρά, μανταρίνια. Αυτά είναι συγκρίσιμα με τα επίπεδα πριν από δύο χρόνια. Αυτά τα μικρά μεγέθη ενδέχεται να μην είναι όλα εμπορικά βιώσιμα. Αυτό σημαίνει ότι ο όγκος δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι ισπανοί εξαγωγείς βλέπουν το μέλλον στις ποικιλίες με δικαιώματα. Αυτές περιλαμβάνουν το Orri και το Nadorcott. Άλλοι βλέπουν το Satsuma να επιστρέφει.

Η αλλαγή της γερμανικής αγοράς
Ο γερμανικός τομέας χονδρικής πώλησης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μεταβατικό στάδιο.
Οι πρώτες οργανικές κλημεντίνες και οι Satsumas από την Ιταλία απορροφήθηκαν αμέσως από τη γερμανική αγορά χονδρικής. Ωστόσο, τα προϊόντα της Νότιας Αφρικής εξακολουθούν να είναι παντού, ειδικά η ποικιλία Nadorcott. Οι τιμές των ευρωπαϊκών προϊόντων, ιδίως, βρίσκονται ψηλά ​​αυτή τη στιγμή.