Η Chiquita, κορυφαίος διανομέας μπανανών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προωθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βοήθειας που απευθύνεται στα παιδιά των εργαζομένων.

Μέχρι το 2020, ο στόχος της εκπαιδευτικής βοήθειας της εταιρείας είναι να φτάσει σε 100 σχολεία και 20.000 παιδιά. Μέχρι στιγμής, είναι σε καλό δρόμο με 33 σχολεία που υποστηρίζονται από καλύτερη υποδομή και εκπαιδευτικό υλικό.

Στην Κόστα Ρίκα και τη Γουατεμάλα, η Chiquita παρέχει στα παιδιά σχολείων ένα ειδικό κιτ που περιέχει πολλά από τα βασικά υλικά που απαιτούνται από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ στον Παναμά και την Ονδούρα παρέχει υποτροφίες.

“Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση των παιδιών είναι ένας απλός τρόπος που μπορούμε να κάνουμε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις οικογένειες και τις κοινότητες των εργαζομένων μας”, δήλωσε ο Jamie Postell, διευθυντής πωλήσεων της Chiquita στη Βόρεια Αμερική.

“Ξεκινώντας από τις δικές μας εκμεταλλεύσεις με πιλοτικά έργα, σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμά μας σε ακόμη περισσότερες χώρες”, πρόσθεσε.

Η εταιρεία δεν σταματά απλώς στην εκπαίδευση, ωστόσο, όπως στην Κόστα Ρίκα τα παιδιά στις γειτονιές αγροκτημάτων μπανάνας είναι σε θέση να δέχονται οπτικά και οδοντιατρικά φροντίδα, εκπαίδευση και δωρεάν κιτ καθαρισμού δοντιών.