Σε τρίτο δολωματικό ψεκασμό προχώρησε η ΔΑΟΚ, καθώς ο καιρός ευνοεί τον δάκο
Ο δάκος έχει ξανακάνει την εμφάνισή του στον Μαλιακό κόλπο και συγκεκριμένα από την περιοχή των Καμένων Βούρλων μέχρι και τη Στυλίδα.

Οι θερμοκρασίες και η αυξημένη υγρασία τον τελευταίο καιρό ευνοούν την ανάπτυξή του, με αποτέλεσμα η προσβολή να είναι μεγάλη. Από τη Δευτέρα ξεκίνησε ο τρίτος δολωματικός ψεκασμός για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Σύμφωνα με τον Γιάννη Ζαρμπούτη, γεωπόνο από τη ΔΑΟΚ Φθιώτιδας, οι παραγωγοί πρέπει να αντιμετωπίσουν με προσεκτικό τρόπο τις διάφορες εντομοπροσβολές:
«Οι πληθυσμοί του εντόμου είναι αυξημένοι και γι’ αυτόν τον λόγο προχωρήσαμε αυτή την εβδομάδα σε ψεκασμούς. Οι ελαιοπαραγωγοί που συλλέγουν ή πρόκειται να προβούν στη συλλογή πράσινου ελαιοκάρπου θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τα συνεργεία που διενεργούν τους ψεκασμούς προκειμένου να μην ψεκαστούν τα συγκεκριμένα κτήματα. O δολωματικός ψεκασμός αυτή την εποχή είναι απαραίτητος. Παράλληλα, θα πρέπει οι παραγωγοί να προβούν και σε ψεκασμούς για την προστασία της ελιάς από το κυκλοκόνιο. Η αναγκαιότητα αυτών των ψεκασμών είναι απαραίτητη για να κρατηθεί το φύλλωμα της ελιάς, ώστε την επόμενη χρονιά να έχουμε καλύτερη παραγωγή. Σε αυτό το θέμα, βέβαια, μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας, ώστε με τις χαμηλές θερμοκρασίες τα φυτά να είναι παραγωγικότερα».
Συνολικά, η περιοχή παρουσιάζει σημαντικά μειωμένη καρποφορία, κυρίως στα κτήματα με ελιές ποικιλίας Άμφισσας και Μεγαρείτικη. Η ποικιλία Καλαμών έχει καλύτερη εικόνα, αλλά και εκεί η παραγωγή θα είναι μειωμένη σε μεγάλο βαθμό, συγκρινόμενη με την περσινή καλλιεργητική περίοδο.