Από το Παρίσι ξεκίνησαν οι δράσεις του Προγράμματος προώθησης της Φέτας στις αγορές του εξωτερικού «Feta PDO. Let’s get real».

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με εκτελεστικό οργανισμό την εταιρεία NOVACERT συμμετέχει σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, την έκθεση SIAL Paris, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 7.000 εκθέτες από 110 χώρες, ανάμεσα στους οποίους 240 από την Ελλάδα, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες, σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη και του Προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Νικόλαου Κατή.

Στο περίπτερο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (stand 7/F-246), ο επισκέπτης μπορεί δοκιμάσει τη Φέτα, να πάρει δωρεάν συσκευασμένο δείγμα του προϊόντος, να διαβάσει το ενημερωτικό έντυπο του προγράμματος, αλλά και να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής της μέσω ειδικού βίντεο που προβάλλεται διαρκώς.

Στόχος του Προγράμματος προβολής, που θα υλοποιηθεί εκτός από τη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στον Καναδά είναι η παροχή πληροφοριών και η αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για την αυθεντικότητα της φέτας με τελικό στόχο την αύξηση των εξαγωγών και την ενίσχυση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.