Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση του που ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρυσι τον Οκτώβρη στο νησί της Λέσβου, με στόχο τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού, ντόπιων αλλά και επισκεπτών, με τα αξιόλογα κτίρια της Λέσβου, δημόσια και ιδιωτικά, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί και τη φετινή χρονιά.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου 2018 στην περιοχή Σουράδα της Μυτιλήνης με ξενάγηση στο εσωτερικό τεσσάρων κτιρίων. Μια πρώτη γεύση για τα κτίρια και την ιστορία τους, μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο http://www.openlesvos.gr
Όπως και πέρυσι, η δράση υλοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών (ιδιοκτητών, ξεναγών, αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, κ.ά.) , όπου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ξεναγούνται στο εσωτερικό των κτιρίων και πληροφορούνται την ιδιαίτερη ιστορία τους.
Η ξενάγηση είναι απολύτως δωρεάν και με ελεύθερη συμμετοχή για κάθε ντόπιο ή ξένο επισκέπτη. Λεπτομέρειες για τη δυνατότητα και τον τρόπο συμμετοχής θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.
Η Ομάδα Επικοινωνίας του «Open Lesvos» ενημερώνει ότι η διοργάνωση της πρωτοβουλίας γίνεται από την: ΑΜΚΕ «ΙΔΕΑ», η δε φετινή ξενάγηση γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρών το «Λιοστάσι».