Σε οφειλές για το ΟΣΔΕ, τον ΕΛΓΑ, τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες αλλά και τις εμπορικές τράπεζες πήγε σύμφωνα με όσα λένε στο Agronews οι αγρότες, αλλά και με βάση πληροφοριών από τις τράπεζες, το μεγαλύτερο μέρος της ενιαίας ενίσχυσης που πιστώθηκε πρόσφατα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, φέτος τα λεφτά που τελικά «μένουν» στις τσέπες των αγροτών είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές (σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν έμεινε ούτε ευρώ) αφού ο χρόνος από την προηγούμενη σημαντική πληρωμή ενισχύσεων ήταν μεγάλος, με αποτέλεσμα οι υποχρεώσεις – λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής – να έχουν αυξηθεί.
Το γεγονός μάλιστα ότι τελικά δεν θεσμοθετήθηκε ούτε και αυτή την φορά η αύξηση του ακατάσχετου στα 15.000 ευρώ (όπως υποσχόταν το προηγούμενο διάστημα η Βάθη) αναμένεται να δημιουργήσει οικονομική ασφυξία στις τάξεις των παραγωγών αφού η ενιαία ενίσχυση που περίμεναν τελικά εξανεμίστηκε.
Προβλήματα – όπως είχε ήδη γράψει το Agronews – προέκυψαν και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο με τους δασικούς χάρτες όσο και με τα βοσκοτόπια.

ADV