Μη αναμενόμενη για ορισμένους «κοιλιά» κάνει αυτή την περίοδο η ζήτηση για καλαμπόκι από τους κτηνοτρόφους, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο υπάλληλος – υπεύθυνος στο ξηραντήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δοκιμίου, κ. Δημήτρης Καλαμπόκας.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαμπόκα «η ζήτηση είναι εμφανές πως είναι κάτι παραπάνω από υποτονονική εκ μέρους των κτηνοτρόφων της περιοχής μας, παρά το γεγονός μάλιστα, ότι δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες, από την πίστωση της α’ δόσης βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς τους. Αυτό είναι και ενδεικτικό της γενικότερης οικονομικής τους κατάστασης».

Ο κ. Καλαμπόκας φοβάται, ότι η υποτονική αυτή ζήτηση στην περιοχή του, μια καθαρά αγροτοκτηνοτροφική περιοχή, ίσως έχει να κάνει και με την φημολογουμενη απόφαση αρκετών κτηνοτρόφων να πάνε σε θανάτωση πολλά από τα ζώα τους, καθώς το κόστος παραγωγής ανεβαίνει διαρκώς και οι τιμές στο γάλα δεν είναι σε καμιά των περιπτώσεων, οι αναμενόμενες.

«Φοβάμαι, ότι την περίοδο των Χριστουγέννων, θα γεμίσουν τα σφαγεία με προβατίνες και μάλιστα από καλούς, παραδοσιακά δυνατούς κτηνοτρόφους», μας ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας.

Σημειώνεται πως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δοκιμίου αγοράζει καλαμπόκι σε αρκετά καλές τιμές για τα δεδομένα της εποχής και της αγοράς από τους ντόπιους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα, ακόμα και τώρα τους προσφέρει 19 λεπτά το κιλό, ενώ μεταπουλά στους κτηνοτρόφους προς 20,5 λεπτά το κιλό το προϊόν.