Απόπειρες παραπλάνησης, που συνιστούν προσβολή του λαού, ο οποίος σήμερα ζει στο σύνορο της απόγνωσης και της παραίτησης, χαρακτηρίζει τις λύσεις που εφευρίσκει η κυβέρνηση ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη HuffPost.

Ο διατελέσας υπουργός Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας, επί κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη στη συνέντευξή του αναφέρεται στο θέμα της εκκλησίας λέγοντας ότι αυτό που λέει η κυβέρνηση για προσλήψεις 10.000 δημοσίων υπαλλήλων είναι ανέφικτο.

«Οι Μητροπόλεις θα εξακολουθήσουν να είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και όχι Ανώνυμες Εταιρίες ή Σωματεία για να αλλάξει η νομική φύση των εν γένει κληρικών, που υπηρετούν σε αυτές ως κρατικοί υπάλληλοι, όπως θεωρούνται κατά το Σύνταγμα σήμερα. Απλώς η μισθοδοσία των κληρικών που σήμερα καταβάλλεται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Υπουργείου Οικονομικών, θα μεταφέρεται στους λογαριασμούς τους μέσω ενός άλλου ταμείου»

Και υπογραμμίζει: «Μόνο χάρτινες λύσεις εφευρίσκονται σε αυτή τη χώρα για να οικονομούνται στιγμιαίες «επικοινωνιακές» ανάγκες με ακατανόητες, για μένα, συνέργειες».

Ερωτηθείς σχετικά με διορισμούς, με αναδρομικά που επιστρέφονται σε κατηγορίες συνταξιούχων και με ακύρωση σχεδιαζόμενων περικοπών σε συντάξεις σημείωσε πως το θέμα δεν έκλεισε. «Θα ήταν ύψιστη αφέλεια να το πιστέψουμε. Και δεν έκλεισε διότι δεν προέκυψε από την κρίση κανένα «Μέγα Δίδαγμα» για την κοινωνία και τους ταγούς της. Στοιχεία αυτοσυνειδησίας και αυτογνωσίας δεν καταγράφονται στη μέση ελληνική συνείδηση. Δεν κατανοείται ακόμη και σήμερα ότι η κρίση ήταν αποτέλεσμα εξελικτικών εκφυλιστικών αιτίων και όχι μόνο αυτά που διατείνονται και περιορίζονται να προβάλουν οι δημαγωγοί της χώρα», πρόσθεσε.

Επισήμανε πως το ίδιο συμβαίνει σε μία άλλη χώρα, στην Αργεντινή, όπου φάνηκε προς στιγμήν ότι ξεπέρασε την κρίση και μετά από λίγο επέστρεψε ξανά στη χρεοκοπία και στο ΔΝΤ. «Η Ελλάδα δεν θέλει να λάβει αποφάσεις για μια εκτεταμένη αναθέσμιση της χώρας καθώς και για μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Το πολιτικό προσωπικό, σχεδόν στο σύνολό του, βολοδέρνει σε ανούσιες και ψευδείς αντιπαραθέσεις. Ο πολιτικός αγώνας που διεξάγουν μεταξύ τους δεν είναι μέσα στο καθεστώς, αλλά για το καθεστώς. Κάθε μέρα σχεδόν κατασκευάζονται ψευδή πεδία πολιτικών συγκρούσεων, συνήθως με πρωτοβουλία της κυβέρνησης», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε δε ότι «η συζήτηση αυτές τις μέρες π.χ. είναι για το εάν θα επιστρέψει η κυβέρνηση αναδρομικά 12 δισ ευρώ – που το θεωρώ ανέφικτο αλλά και ακατανόητο να συζητείται ως κεντρικό πρόβλημα της χώρας. Είναι απόπειρες παραπλάνησης που συνιστούν προσβολή του λαού που σήμερα ζει στο σύνορο της απόγνωσης και, δυστυχώς, της παραίτησης».

Ακόμα ο κ. Παπαδόπουλος προτείνει δραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. «Δεν υπάρχει μονιμότητα στο δημόσιο… αλλά υπάρχει και ένα αυστηρό Πειθαρχικό Δίκαιο το οποίο δεν εφαρμόζεται, στο πλαίσιο ενός συντεχνιακού λαϊκισμού», δηλώνει ευθέως, αγγίζοντας το πλέον ακανθώδες ζήτημα – που δεν τέθηκε ούτε καν εμμέσως, από κανένα πολιτικό αρχηγό, στο πλαίσιο της πρόσφατης συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος απαντά χωρίς περιστροφές και στην ερώτηση για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Ευάγγελου Μαλέσιου. «Τους τιμώ και τους σέβομαι», λέει, ενώ απαξιώνει – αντί άλλου σχολίου – την συγκεκριμένη ενέργεια.

Τέλος, δεν συμφωνεί με την τακτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αφού όπως λέει «η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι ετοιμάζει οκτώ νομοσχέδια με παροχές και βλέπω την φοβισμένη αντιπολίτευση να δηλώνει ότι θα τα ψηφίσει, θέλοντας και μη, προφανώς για να μην κατηγορηθεί ότι υπολείπεται σε ‘φιλευσπλαχνία’ ενόψει των εκλογών».

ADV