Ισχυρή λαϊκή εντολή θα ζητήσει στις εθνικές εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να γίνει η πολιτική αλλαγή, όπως είπε ο ίδιος κατά την ομιλία του στην 3η Σύνοδο THESSALONIKI SUMMIT 2018, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος του και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για «άκρατη παροχολογία, που νεκρανασταίνει τη χειρότερη εκδοχή του «Τσοβόλα δώστα όλα»».

Η ευημερία στα Βαλκάνια δεν έρχεται μέσα από την εθνική απομόνωση αλλά μέσα από τους ανοιχτούς ορίζοντες και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και αφού παρατήρησε ότι ο πατριωτισμός χτίζει γέφυρες και ο εθνικισμός χτίζει τείχη, μίλησε για έναν «επικίνδυνο εθνικολαϊκισμό» που δηλητηριάζει τους λαούς και υψώνει τείχη.

Επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή τη Βουλή, ούτε στην επόμενη, και σημείωσε ότι όσα ψηφίζονται τώρα στην πΓΔΜ είναι χειρότερα από το αρχικό κείμενο της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, λέγοντας ότι «αυτό το παραδέχτηκε, εκ των υστέρων, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη B. Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες «μεικτές» επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με το θέμα των συντάξεων ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί πέτυχε, όπως λέει, να μην γίνουν οι περικοπές των συντάξεων που η ίδια είχε νομοθετήσει. Περικοπές που από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι ήταν αχρείαστες» και πρόσθεσε: «Ο κ.Τσίπρας διορθώνει τα λάθη με λάθη. Η Ελλάδα τιμωρήθηκε με ανάλγητες περικοπές στις συντάξεις γιατί η κυβέρνησή του εθεωρείτο αναξιόπιστη από τους εταίρους μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ τις νομοθέτησαν για το 2019 ως ενέχυρο για να περάσουν τις αξιολογήσεις και να φτάσουν στο τέλος του προγράμματος».