Στην απάντηση της επιστολής παραίτησης του Προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Γιάννη Τσιάλτα, προχώρησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, αποδεχόμενος την παραίτησή του.

Στην απάντησή του προς τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, ο Υπουργός τον ευχαριστεί για τη συμβολή του «μαζί με το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους» στην «υψηλή κατάσταση που λειτουργεί ο Φορέας» και προσθέτει ότι: «Στο πλαίσιο μιας παρατεταμένης μνημονιακής περιόδου από την οποία μόλις τώρα εξέρχεται η χώρα, πράγματι η κατάσταση λειτουργίας του Οργανισμού κρίνεται απόλυτα επιτυχής. Μετά την περίοδο αυτή, άλλωστε, δόθηκε η ευκαιρία και έχει ήδη συμφωνηθεί να προχωρήσουμε σε προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού στο Υπουργείο μετά από πολλά χρόνια».

Στη συνέχεια, ο κ. Αραχωβίτης αναφέρει ότι έχει πλήρη επίγνωση του ρόλου του ΕΦΕΤ που είναι «να εγγυάται την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων που ήδη απολαμβάνει ο Έλληνας καταναλωτής», για να συμπληρώσει ότι «τον ρόλο αυτόν είμαι αποφασισμένος ότι θα συνεχίσει να ασκεί αλλά με μεγαλύτερη ένταση, συνεχή υποστήριξη και διαρκή συνεργασία». Αυτό ήταν άλλωστε ένα σημείο που συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντησή μας στις 8 Νοεμβρίου και, φάνηκε ότι, έγινε απόλυτα σαφές.»

Αντιθέτως, όπως τονίζει ο Υπουργός στην επιστολή του κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στο, άκρως επικοινωνιακό και μακροσκελές, κείμενο παραίτησης του κ. Τσιάλτα που απεστάλη σε όλα τα ΜΜΕ και στο οποίο φαίνεται να παρερμηνεύονται οι προθέσεις του κ. Αραχωβίτη για τον Οργανισμό μόλις ένα και μισό μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αφού ο Υπουργός χαρακτηρίζει την αλλαγή στάσης του κ. Τσιάλτα ως «εύκολη μετάθεση ευθυνών», καταλήγει λέγοντας ότι θα ακολουθήσει την οδό της αντικατάστασης του Προέδρου του ΕΦΕΤ, καθώς αυτό επιβάλλεται από τη θεσμική του αρμοδιότητα.