Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παίχτηκε ακόμα ένα σήριαλ της υπόθεσης «Διεπαγγελματική Φέτας» την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, στην σύσκεψη που ξεκίνησε στις 15.30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα, υπήρξε σύγκλιση απόψεων, μετά από πολύ καιρό, για τους κτηνοτρόφους και τους εκπροσώπους της μεταποίησης.

Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για τα του Καταστατικού της υπό σύστασης οργάνωσης εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων στον κλάδο φορέων και φυσικά των κτηνοτρόφων. Παράλληλα, αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση να μετέχουν 33 άτομα, εκ των οποίων 17 μεταποιητές (11 από τον ΣΕΒΓΑΠ, 4 από τον ΟΔΙΠΑΦ-Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ και 2 από τους μικρούς τυροκόμους) και 16 κτηνοτρόφοι (6 από την ΠΕΚ, 6 από τον ΣΕΚ και 4 από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας).

Η σχετική απόφαση για τη συμφωνία αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στο ΔΣ του ΣΕΒΓΑΠ, αλλά και επιμέρους από τα Συμβούλια των υπόλοιπων οργανώσεων.

«Θα ακολουθήσουν άλλη μια συνάντηση για την Διεπαγγελματική Φέτας την επόμενη εβδομάδα, ενώ μετέπειτα και εφόσον υπάρξει συμφωνία, το προσωρινό συμβούλιο της οργάνωσης», ανέφερε σχετικά ο αντιπρόεδρος της ΠΕΚ, κ. Γιάννης Γκρίνιας.

ADV