Το «Κρητικό Εργαστήρι» της οικογένειας Λαµπάκη, µια οικοτεχνία προϊόντων ζύµης, έχει κάνει γνωστά τα εδέσµατά της στο εξωτερικό
Παραδοσιακά κρητικά εδέσµατα, όπως καλιτσούνια, σφακιανές πίτες και µαραθόπιτες, κατακτούν τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ µέσα από τις επιτυχηµένες προσπάθειες µιας οικογενειακής επιχείρησης των Χανίων!


Πρόκειται για το «Κρητικό Εργαστήρι» της οικογένειας Λαµπάκη, µια οικοτεχνία προϊόντων ζύµης, που δουλεύοντας µε επιµονή και µεράκι αλλά και µέσα από τη συµµετοχή της σε εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας έχει καταφέρει να κάνει γνωστά τα εδέσµατά της στο εξωτερικό.
Όπως σηµειώνει στον «Αγρότη» ο διευθύνων σύµβουλος της επιχείρησης, Βαγγέλης Λαµπάκης, το «Κρητικό Εργαστήρι», «θέλοντας να διαδώσει και στις χώρες του εξωτερικού τις κρητικές παραδοσιακές γεύσεις, στο πλαίσιο της µεσογειακής διατροφής, µε τα διεθνώς αναγνωρισµένα οφέλη της στην υγεία, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ένα δίκτυο εξαγωγών. Συγκεκριµένα, τα προϊόντα µας µπορεί κανείς να τα αναζητήσει σε Κύπρο, Βέλγιο, Ολλανδία, Νορβηγία και Πολωνία.
Φέτος, δε, πέρασαν τα σύνορα της Ευρώπης, τοποθετηµένα µάλιστα σε περίοπτη θέση σε delicatessen καταστήµατα στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Καλιτσούνια, σφακιανές πίτες, µαραθόπιτες είναι µερικά από τα κρητικά εδέσµατα που, µεταξύ άλλων, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να ξαναθυµηθούν Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό αλλά και να δοκιµάσουν ντόπιοι κάτοικοι των χωρών αυτών».

ADV